28 / 04 / 2024

Gram altın alanlar dikkat! Uzman isimden diğer analistlerin tersine tahmin

Gram altın alanlar dikkat! Uzman isimden diğer analistlerin tersine tahmin

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, altın ve bitcoin için önemli değerlendirmelerde bulundu. Bitcoinde yaşanan düşüşler için müjdeli haberi veren Şatıroğlu, gram altın biriktirenlere ise yükselişlerin ABD 10 Yıllıkları üzerinden yorumda bulundu.



Piyasa Analisti Tunç Şatıroğlu, açıklanan Amerika enflasyonunun dolara olan etkisini yorumladı. Piyasaların kendini FED kararı öncesi fiyatlanmaya girdiğini söyleyen Şatıroğlu, ABD 10 yıllıkları üzerinden de altını yorumladı. ABD 10 Yıllıklarında düşüş olmadan altında yükseliş olmayacağını ifade eden Şatıroğlu, kripto paralar içinse sevindirici konuştu. İşte ayrıntılar.

ALTIN BİR ŞARTLA YÜKSELİR
Piyasalar üzerine yaptığı analizlerle son dönemlerin takip edilen isimleri arasında yer alan Piyasa Uzmanı Tunçşatıroğlu, dolar ve altında yaşanan durumları yorumladı. Dolar/TL kurunda baskılanma devam ederken, gram altında ise ufak yükselişler yaşanıyor. Piyasalarda manipülatif durumlara değinen Şatıroğlu, elinde altın biriktirenler için tek bir şart koydu. Altının yükselişini ABD 10 Yıllarına bağlayan Şatıroğlu, şu ifadelerini kullandı:

"ABD tahvillerinde düşüşün 2.00 seviyelerinin altına kadar devam etmesini beklemekteyim. S&P’de hedefim ise 5.980 seviyeleri. Ayrıca, S&P 500’de haftalıkta resmen yükseliş trendine girmiş bulunmakyız. Bu ABD borsalarında ralli başladı demek. Nasdaq’taki olumlu hareket de kripto paralar için güzel günlerin geldiğine işaret etmekte. Altın tarafındaysa, ABD 1O yıllık tahvil faizlerinde kalıcı bir düşüş olmadan altın fiyatlarında bir yükseliş görmek güç.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön