28 / 04 / 2024

Gram altın fiyatlarında tarihi rekor seviyesi, Ons altın fiyatları 1990 dolara kadar yükseldi

Gram altın fiyatlarında tarihi rekor seviyesi, Ons altın fiyatları 1990 dolara kadar yükseldi

Gram altın rakamları, ons altındaki artışınaldığı destek ile tarihi rekor seviyesini 1826 Türk lirasına çekti. Buna göre de Ons altın rakamları ise, 1990 dolara kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...



Altının gram fiyatında 1800 Türk Lirası üzerine yerleşme çabaları da sürüyor. Gram altın haftanın son işlem gününde, dolar/Türk Lirası ve ons altın fiyatında yaşanan artışın etkisi ile rekor seviyesini tekrar ederek, 1826 Türl Lirasına kadar çekti. Bu kapsamda Türkiye piyasalarının kapanış saati olan 17.30 itibarı ile yüzde 0,08 artış ile 1795 Türk Lirası'ndan işlem gördü. Öte yandan aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2 bin 960 Türk Lirası'ndan, Cumhuriyet altını 12 bin 100 Türk Liraso'ndan işlem görüyor. Dün de altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,41 artışla ile 1.797 liradan gerçekleşmişti.

Gram altın fiyatlarında tarihi rekor seviyesi, Ons altın fiyatları 1990 dolara kadar yükseldi

ONS ALTIN PRİMLİ FİYAT

Altının ons fiyatı, artan jeopolitik tansiyonun da nedeni ile değer kazanmaya devam ediyor. Sarı maden bugünkü işlemlerde en yüksek 1990 dolar olurken, şu dakikalarda ise yüzde 0,18 düşüşle 1981 dolarda işlem görüyor.. Buna göre altının ons rakamında teknik açıdan, 2000 ve 2020 seviyeleri direnç, 1960 ve 1940 puanın destek konumunda yer alıyor.

Öte yandan Amerika'da makroekonomik verilerin beklentilerinde üstünde gerçekleşmeye devam etmesinin ardından enflasyonla mücadele kapsamında ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri güçlü kalmaya devam ederken, İsrail-Filistin çatışmalarının daha geniş bölgelere yayılabileceği ihtimali altının ons fiyatını destekliyor.

ONS ALTIN NEDİR?

Ons, İngilizce “ounce” kelimesinin kısaltmasıdır. Bir ons 31,10 gram ağırlığa karşılık gelir. Altın sektöründe ons, uluslararası piyasalarda altının rakamının belirlendiği birimdir. Buna göre Altın fiyatları genellikle Amerilan doları cinsinden ons başına belirlenir.

ONS ALTIN VE GRAM ALTIN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Gram altın ve ons altın arasındaki en büyük fark, ağırlık ölçü birimleridir. Gram altın, 1 gram ağırlığında iken ons altın, 1 ons ağırlığındadır. Ayrıca, gram altın genellikle ulusal piyasalarda daha popülerken, ons altın uluslararası piyasalarda daha yaygın olarak kullanılmaktadır.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Altında savaş etkisi! İslam Memiş kısa vadede olacakları açıkladı

Altında yükseliş hızla devam ediyor! Altının ons fiyatı tüm zamanların rekor seviyesinde


Geri Dön