10 / 05 / 2024

Gram altın için merak edilen kritik soru: Bin liranın altına düşer mi?

Gram altın için merak edilen kritik soru: Bin liranın altına düşer mi?

Gram altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Ons bazında ise ciddi bir geri çekilme yok. Prof. Dr. Sefer Şener'in açıklamalarına göre ons altın 2 bin dolara doğru ilerleyecek. Peki gram altın bin liranın altına düşecek mi? İşte ayrıntılar...



"BU SEVİYENİN ALTINI GÖRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

"Fakat jeopolitik riskler her geçen gün artarak devam ettiğine göre altında bu seviyelerin altını görmek mümkün olmayacak" diye konuşan Profesör, "1730-1770 arasındaki bant orta vadede altının en önemli direnç noktasını göstermektedir. Önümüzdeki dönemde kış aylarına doğru gelinmesi Avrupa’da doğal gaz ve petrolle ilgili riskleri artırdığı için altının ons fiyatı yukarı yönlü devam edecektir" ön görüsünde bulundu.

 Kış aylarının gelmesiyle birlikte jeopolitik riskler artacağı için ons altının 2 bin dolarlı seviyelere doğru ilerleyeceği tahmininde bulunan Prof. Dr. Sefer Şener, "Altındaki bu düşüşün kısmi olarak geçici olduğu ön görülmektedir. Riskler var olduğu sürece bu geçicilik altın fiyatlarını yukarı taşıyacaktır" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön