Altın & Dolar

Gram altın için resmen tarih verildi: Önce 3 bin 250 TL, sonra 3 bin 750 TL olacak! 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve tarih verdi. İşte altın fiyatlarındaki son durum...

Ekim ayının ortasına gelirken, altın fiyatlarındaki son durum ve fiyatların yükselip yükselmeyeceği merakla araştırılıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Ekonomimcom'dan Deniz Bilgen'in haberine göre; Yıldırımtürk, Amerika’da açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerinden iyi gelmesiyle beraber altın fiyatlarının haftaya düşüşle başladığının altını çizdi. 

"Geçtiğimiz hafta Özellikle Salı günü düşüşü daha fazla hissettik. Özellikle 2.650 dolar seviyesinden 2.607 dolar seviyesine geriledi. Ancak daha sonra yeniden toparlayıp, 2.615 dolarlara kadar çıktı" diye konuşan  Mehmet Ali Yıldırımtürk, altına yatırım yapmak isteyenlerin sadece ekonomik verilere değil, jeopolitik gerginliklere de dikkat etmesinin gerektiğini vurguladı. 

ONS ALTIN 2 BİN 750 DOLARA YÜKSELEBİLİR 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Çin hükümetinin ülke ekonomisini canlandırmak amacıyla bankacılık sektörüne teşvik paketi hazırladığına dikkat çekti ve "Hazırlanan teşvik paketinin beklendiği gibi çok etkili olmadığını ve piyasalara hız kazandırmadığı görülünce emtia fiyatlarındaki gerilemeyle beraber altın fiyatları da düştü" ifadelerini kullandı. 

Bu hafta altın fiyatlarının seyrini etkileyecek en önemli faktörlerin devam eden jeopolitik gerginlikler ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz toplantısı olduğunu aktaran Yıldırımtürk, altında düzeltme hareketinin bir süre daha süreceğinin altını çizerek, "Aralık'ta 2.585-2.590 ile 2.650-2.660 dolar/ons aralığında gelgitler yaparak bu hızlı yükselişin hazmetme sürecine başlayacağız diye öngörüyorum" şeklinde konuştu. 

Özellikle jeopolitik gerginlikler açısından İsrail’in Amerika’daki seçim tarihi olan 5 Kasım tarihine kadar saldırılarına devam edeceği ancak seçimden sonra ateşkes sürecine gidileceğinin öngörüldüğünü belirten Yıldırımtürk, "Bu senaryo yaşandığı halde, kasım ayında altın fiyatlarında 2.600; bu fiyat kırılırsa 2.585, belki de 2.550 dolar/ons seviyelerine kadar düşüş söz konusu olabilir. Bu düşecek anlamına gelmesin. Sene sonu itibariyle 2.700-2.750 dolar/ons seviyesine doğru hareket edeceğini öngörüyorum" ifadelerini kullandı. 

GRAM ALTIN 3 BİN 750 TL OLACAK 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, iç piyasada enflasyona dayalı fiyat hareketi olduğuna dikkat çekti ve "Altın fiyatlarında dış piyasa ile iç piyasa arasındaki makasın açılması da etki ediyor. 20 önce kilogramında 1.500 dolar olan fark hafta başında 4.500 dolara kadar çıktı. İç piyasaya yeni ürün girmesi durumunda fark yeniden 1.500 dolara düşerse dış piyasada yükselse bile iç piyasada daha sınırlı artışlar yaşanabilir" dedi. 

Altının ay sonuna kadar 3 bin 250 lira seviyesine çıkabileceğinin altını çizen  Yıldırımtürk, "Ayrıca piyasa katılımcıları anketi de açıklandı. Ekim ayı sonu itibariyle dövizde yukarı yönlü seyir öngörüleri var. Bunun da çarpan etkisi altın fiyatının 3 bin 750 lira seviyelerine ulaşmasına sebep olabilir. Sene sonu beklentimde değişiklik yok yine 3.750 TL seviyelerine geleceğini tahmin ediyorum" açıklamasında bulundu. 

TOKİ'ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası için son 5 gün!

2015-2021 döneminde asgari ücretliler ev almak için 265 ay çalışırken, 2024'te bu süre 406 ay oldu!

Rams, İtalyan devi Etro’nun isim hakkını aldı, Maslak’taki projenin adı değişti!

SGK Uzmanı açıkladı: SSK, BağKur emeklilerine yüzde 15-16, memur ve memur emeklilerine yüzde 10-11 zam!