Kent Haberleri

Gram altın rekoru resmen elinin tersiyle itti! Dip seviye göründü! Yürekler ağza geldi! Gram altın tam bu kadar olacak

Dolar kuru küresel yükselişe geçerken altın fiyatları düşmeye başladı. Gram altın rekoru resmen elinin tersiyle itti! Dip seviye göründü! Yürekler ağza geldi! Gram altın tam bu kadar olacak. Faizleri artıracağına yönelik gelen açıklamalar doların küreselde yükseltti

ABD enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde gelmesi ile ABD Merkez Bankası hemen şahin tutuma geri döndü. Faizleri artıracağına yönelik gelen açıklamalar doların küreselde yükseltti. Doların yükselmesi ile altın fiyatları gerilemeye başladı. Geçtiğimiz ay rekordan rekora koşan gram altın tekrar düşmeye başladı. Peki altın fiyatları tekrar yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur?

Gram altın rekoru resmen elinin tersiyle itti! Dip seviye göründü! Yürekler ağza geldi! Gram altın tam bu kadar olacak.

GRAM ALTIN REKORU ELİNİN TERSİ İLE İTTİ!

ANZ Bank stratejistleri gram altının şuanki seviyesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Stratejistler, gram altının yükseliş ivmesinin azaldığını söyleyerek: ''“Altın, Şubat ayının ilk haftasında 1.960 doları gördü, ancak güçlü ABD istihdam verileri yüzde 4’lük keskin bir düzeltmeye yol açtı.

Bu düzeltme, yüzde 20’lik bir fiyat rallisinden sonra normal görünse de, yükseliş azalıyor gibi görünüyor. Altın fiyatlarında daha fazla düşüş, kısa vadede daha fazla teknik satışları tetikleyebilir.'' ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN TAM BU KADAR OLACAK!

Gram altındaki yükseliş ivmesinin tekrar geri dönebileceğinin de altını çizen stratejistler: ''destekler 1.800 dolar ve 1.730 dolar. Yukarı yönde, yakın direnç 1.900 dolarda. Fiyat 1.930 doların üzerine çıkarsa, yükseliş trendinin devam edeceğini teyit eder” dedi. 

Öte yandan Natixis’in değerli metal analisti Bernard Dahdah ise altın fiyatlarının 2023 yılında ortalama 1.790 dolar olacağını ve sonrasında Federal Reserve faizleri düşürmeye başladığında 2024 yılında ortalama 1.830 dolara yükseleceğini dile getirdi.

Uzman isim ayrıca, “Yılın ikinci yarısına girerken yatırımcıların 2024’te faiz indirimi beklentisinin artacağına inanıyoruz. Bunun da altını desteklenmesi gerekiyor” dedi.

ONS VE GRAM ALTIN FİYATI!

Haftanın dördüncü işlem gününde altın fiyatları güne aşağı yönlü başladı. Ons altın bugün 1843 dolar olurken gram altın 1145 lira seviyesinden satışa sunuluyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın fiyatı ise 1873 liradan satışa sunuluyor.

Altın fiyatları paraşütsüz çakıldı! Bu rakamları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! 16 Şubat 2023 altın fiyatları

Dolar 24 TL olacak! Doları bilen adam Selçuk Geçer resmen tarihi açıkladı! Elinde dolar olanlar hemen baksın

Euro 30 gün sonra tam tam anlamıyla böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden gardınızı alın