13 / 05 / 2024

Gram altın tarihi rekorunu kırdı: 1.550 lirayı aştı!

Gram altın tarihi rekorunu kırdı: 1.550 lirayı aştı!

Gram altın bugün yüzde 1,4 artışla tarihi rekorunu kırdı ve 1.550 lirayı aştı. Merkez Bankası faiz kararından sonra gram altın 100 TL'yi aştı.



GRAM ALTIN TARİHİ REKORUNU KIRDI!

Altın fiyatları merkez bankalarının enflasyonu düşürmek amacıyla daha uzun süre şahin duruşlarını korumaları yönelik sinyallerini vermesinin ardından Şubat başından beri en büyük haftalık kaybına hazırlanıyor.

Ons altın 1.915 dolar seviyesinden işlem görüyor. Gram altın tarafında ise tarihi rekor serisi devam ediyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın, dolar/TL kurunun 25,48 TL seviyesini görmesiyle 1.567 TL’ye yükselerek yeni tarihi zirvesine ulaştı. Gram altın rekor sonrası geri çekilerek 1.540 TL seviyesinden işlem görüyor.

 Gram altın tarihi rekorunu kırdı: 1.550 lirayı aştı!

Altın bu hafta yüzde 2,2 değer kaybettikten sonra yatay seyretti. Fed Başkanı Jerome Powell Perşembe günü bu yıl bir veya iki faiz artışına daha ihtiyaç duyulacağı görüşünü  tekrarladı.

Bu kararlar geçtiğimiz hafta borçlanma maliyetlerini artıran ve Temmuz ayında muhtemelen başka bir artış daha yapacağının sinyalini veren Avrupa Merkez Bankası faiz kararından sonra geldi. 

Altın Mayıs sonlarında rekor bir seviye yaklaştığından bu yana yaklaşık yüzde 7 değer kaybetti. Yükselen faizler ve ABD’de bölgesel bankacılık krizinin hafiflemesi altının görünümü için olumsuz olsa da Fed’in kaynaklı bir resesyon ihtimalinin bir miktar destek sunabileceği değerlendiriliyor.


Geri Dön