05 / 05 / 2024

Gram altın ve ons altın tırmanışını sürdürüyor! Analistler yorumladı! Fiyatlar bu seviyelere oynuyor!

Gram altın ve ons altın tırmanışını sürdürüyor! Analistler yorumladı! Fiyatlar bu seviyelere oynuyor!

Güvenli yatırım olarak bilinen altın için uzmanlardan kritik uyarılar geldi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altın fiyatları yükselecek mi? İşte ayrıntılar...



Güvenli yatırım olarak bilinen altın için uzmanlardan kritik uyarılar geldi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken yatırımcılar altın fiyatlarının ne yönde seyir edeceğini merak ediyor. Peki, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altın fiyatları yükselecek mi? İşte bu soruların yanıtı...

Altın fiyatları Covid-19 salgınının oluşturduğu endişelerle Ağustos 2020 tarihinde tarihin en yüksek rakamlarını görmüştü. Bu tarihin ardından bazı yükseliş denemeleri görülse de, çıkış hareketi güç kazanmakta zorluk yaşadı. Altın fiyatları, yatırımcıların Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle son birkaç hafta içinde yükselişe geçti. Altın fiyatları savaş gerginliği ile değer kazansa da tarihi zirveye hala ulaşamadı.

Gram altın ve ons altın tırmanışını sürdürüyor! Analistler yorumladı! Fiyatlar bu seviyelere oynuyor!

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş devam ederken hafta içinde bir başka önemli gelişme daha yaşandı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ABD Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada savaşın ABD ekonomisindeki belirsizlikleri artırılacağını ileri sürdü. Fakat Fed’in Mart'ta faiz artırım kararından vazgeçmediğini aktaran başkan, gelişmeler kapsamında yeni kararlar alabileceklerini kaydetti. Başkan’ın faiz artırım kararına dair yaptığı açıklama altın cephesinde olumlu karşılanmadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön