24 / 05 / 2024

Gram altın ve ons altın tırmanışını sürdürüyor! Analistler yorumladı! Fiyatlar bu seviyelere oynuyor!

Gram altın ve ons altın tırmanışını sürdürüyor! Analistler yorumladı! Fiyatlar bu seviyelere oynuyor!

Güvenli yatırım olarak bilinen altın için uzmanlardan kritik uyarılar geldi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altın fiyatları yükselecek mi? İşte ayrıntılar...



ONS ALTIN

Fakat altın fiyatları yaşanan jeopolitik risk ile birlikte, küresel büyümenin zayıflaması ve enflasyonist baskının büyümesiyle 1900 doların üzerindeki seyrini devam ettiriyor. Yaşanan gelişmelerle altının ons fiyatı bugün yüzde 2’ye yakın yükseliş yaşayarak 1974 doları gördü.

GRAM ALTIN

Gram altın ise ons altın fiyatı ve dolar/TL kurundaki artışla beraber 900 TL'nin üzerine yükseldi. Haftayı 878 TL'den kapatan altının gram fiyatı dün 900 TL'den işlem görüyordu. Çeyrek altın 1479 TL, cumhuriyet altını ise 6 bin 58 TL'den satışa sunuluyor.

Gram altın ve ons altın tırmanışını sürdürüyor! Analistler yorumladı! Fiyatlar bu seviyelere oynuyor!

SAVAŞ YATIRIMCILARI ALTINA İTTİ

Finansmynet'te yer alan habere göre, Commerzbank stratejistleri, güvenli liman olması sebebiyle altının desteğini sürdürmesini bekliyor. Analistler, “Görünüşe göre, artan Rusya-Ukrayna ihtilafının arka planında yatırımcıların güvenlik ihtiyaçları hala önemli. Piyasa katılımcıları arasındaki yüksek riskten kaçınma, düşen hisse senedi piyasalarında ve önemli ölçüde düşük tahvil faizlerinde de belirgin. Her ikisi de altını güvenli bir liman olarak çekici kılan faktörler” diye yorumluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön