22 / 11 / 2024
fuzul

Demirel Vinç şubeleşme çalışmalarını sürdürüyor!

Demirel Vinç şubeleşme çalışmalarını sürdürüyor!

Demirel Vinç, Ankara'daki faaliyetlerini genişleterek, şubeleşme çalışmalarını sürdürüyor. Sanayiye etkin bir hizmet vermek isteyen firma, 2012'de Gebze'de ve bu sene Başakşehir'de açtığı şubeleriyle sektördeki gelişimine devam ediyor...




Demirel Vinç, Ankara'daki faaliyetlerini genişleterek, şubeleşme çalışmalarını sürdürüyor. Sanayiye etkin bir hizmet vermek isteyen firma, 2012'de Gebze'de ve bu sene Başakşehir'de açtığı şubeleriyle sektördeki gelişimine devam ediyor. Makinelerinin ağırlıklı olarak endüstriyel tesislerde ve termik santrallerde çalıştığını anlatan Demirel Vinç Genel Müdürü Hüseyin Duran, ayda 20 adet kule vinç kurulumu ve sökümü yaptıklarını açıkladı. Duran, yeni dönemde sektör olarak bekledikleri projelerin bulunduğunu anlattı. 


Firmalarının 2007 yılında,  Ankara  OSTİM'de kurulduğunu anlatan Hüseyin Duran, 3 tondan 300 tona kadar olan araç parkları bulunduğunu bildirdi. Duran, "Sanayicinin yükünü hafifletmek için varız. Doğalgaz kombine çevirim santrallerinde, akışkan yataklı kömürlü santral montajında, rafinerilerde, limanlarda tahmil tahliye işlerinde, inşaat sektöründe, kule vinç kurulumu ve sökümünde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 


Kentsel dönüşümdeki hızlanmaya paralel olarak biz de yatırımlarımızı ve çahşmalarımızı hızlandıracağız" dedi. 

Üçüncü köprüde çalışıyor Sektör olarak bekledikleri projelerin bulunduğunu dile getiren Hüseyin Duran, sektördeki gelişmenin bu projelere bağlı olduğunu bildirdi. "2013 yılında malesef istediğimiz hedeflere ulaşamadık" diyen Duran, şöyle devam etti: "Beklediğimiz büyük projelerin bir kısmı finansman sorunu nedeniyle başlamadı. Halihazırda başlamasını beklediğimiz projeler arasında İstanbul'a üçüncü havaalanı, nükleer santraller, kömür santralleri ve doğalgaz çevrim santralleri bulunuyor. Bu projelerin ÇED raporlarının alınmasını ve başlamasını bekliyoruz. Bunun yanında üçüncü boğaz köprüsü projesinde faal olarak çalışıyoruz. 2013 yılını tüm olumsuzluklara rağmen 5 milyon TL'lik bir ciro ile kapatmayı başardık. Bu yıl da tahmini yatırım tutarımız 4 milyon TL ancak piyasalardaki belirsizlik sebebiyle şimdilik bu rakamı da 2 milyon TL'ye çektik." Önümüzdeki dönemde özellikle Güney Marmara Bölgesindeki yatırımların hızlanacağım tahmin ettiklerini dile getiren Hüseyin Duran, buna bağlı olarak yeni şubeler açmayı planladıklarını kaydetti. 


"Kalifiye eleman bulmakta sektör olarak sıkıntı yaşıyoruz" Sektöre ilişkin yaptığı değerlendirmelerde ise nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyduklarını anlatan Duran, "Yerli imalatçılar yılda ortalama bin adet makine üretiyor. 


Yurtdışından ise ortalama yılda 300 adet makine geliyor. Bu hesaba göre yılda dört makine firmalar tarafından satın alınmış oluyor. Fakat operatörler tarafından kullanılması gereken bu makineler için yeterli ve nitelikli insan gücü maalesef bulunamıyor. Bununla ilgili Vinç İşletmecileri Derneği bazı girişimlerde bulundu ama etkili olamadı. Sektörün ciddi anlamda yetişmiş personele ihtiyacı bulunuyor" değerlendirmesini yaptı. 


Geçmişte firmaların bu sorunu kendi içinde çözdüğüne dikkat çeken Hüseyin Duran, şunları kaydetti: "Firmalar her makineye bir ya da birden fazla yağcı bulurdu. Bu yağcı zaman içinde makinenin niteliklerini öğrenerek, makineyi kullanacak seviyeye yükseliyordu. Ama şimdi hem rekabet koşulları hem de iş gücü maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı yağcıya yatırım yapan çok fazla işletmeci yok. Nitelikli personel yetiştirilmesinin devlet politikaları arasında yer alması gerektiğini düşünüyorum. Meslek liselerinde tıpkı torna tesviye bölümü gibi Özellikle Güney Marmara Bölgesi'ndeki yatırımların hızlanacağını tahmin ediyorum. Bu bölgede yeni şubeler açmayı planlıyoruz. 


En düşüğü 100 bin euro olan bu makinelerin sorunsuz çalışması gerekiyor. Ben, iyi yetişmiş bir operatörün hem sektörümüze hem de milli ekonomimize katkı sağlayacağını düşünüyorum." 


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön