28 / 04 / 2024

Kartal Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor!

Kartal Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün öncülüğünde Kartal’ı yaşanabilir örnek bir kent yapmak için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor.



Kartal’ın 20 mahallesinde çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda geçtiğimiz ay boyunca yol bakım faaliyetlerine, asfaltlama çalışmalarından, altyapı çalışmalarına ve pek çok farklı alanda hizmetlerini sürdürdü.

 

2 bin158 metrekare kilittaşı, bin 213 metre bordür yapıldı 

Kartal Belediyesi teknik personelinin yerinde yaptığı tespit ve değerlendirmeler sonucu aciliyet durumları dikkate alınıp programlanarak Yol Yapım Amirliğine bağlı ekipler tarafından geçtiğimiz ay, muhtelif cadde ve sokaklarda bin 213 metre yol bordürü ve 112 adet ağaç dibi bordürü döşemesi yapıldı. Yapılan tamir ve tadilat ile yol açma ve benzeri çalışmalardan dolayı ortaya çıkan bin 266 metreküp moloz ve hafriyat toplandı. Yeni açılan ya da var olan yolların tamir ve bakımı için toplam 409 metreküp bypass, stabilize ve mıcır serildi. Bozulan ya da tamiri gereken kaldırımların yapım veya tamiri için 2 bin 158 metrekare kilittaşı döşendi.

 

Bin 672 metre asfalt kesimi yapılıp 3 bin 971 metre asfalt açıldı 

Yol Yapım Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından çeşitli cadde ve sokaklarda 5 adet kanal bacası, 37adet baca tamiri, 3 adet yeni yağmursuyu ızgarası, 150 adet yağmursuyu ızgara tamiri, yağmursuyu ızgara temizliği yapıldı. Cadde ve sokaklarda araçların kaldırımlara park etmesini önlemek amacıyla yerleştirilen sınır elemanlarından toplam 31 adet tamir yapıldı. Cadde ve sokaklarda 333 metre Yağmur suyu kanalı yapıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden gelen ve ilgili müdürlükçe belirlenen cadde ve sokaklara Yol Yapım Amirliği tarafından 7 adet çöp konteyner yeri yapıldı. Asfalt yollarda yapılan altyapı ve kazı çalışmaları için bin 672 metre asfalt kesimi ve 2 bin 999 metre tranşe kazısı olmak üzere 3 bin 971 metre asfalt açıldı. 

 

Ayrıca Mavi Masa’ya gelen 248 başvurudan; 198’i için gerekli işlemler yapıldı, 48’inin işlemi ise devam ediyor.

 


Geri Dön