28 / 04 / 2024

Gram altın yükselirken İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin! Alım fırsatı mı geliyor?

Gram altın yükselirken İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin! Alım fırsatı mı geliyor?

Gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Finans Analisti İslam Memiş, 2024 yılında 2 bin 500 lira seviyesinin olacağını yineledi. Altın borcu olan veya düğün yapacaklar için bu seviyelerin alım fırsatı olabileceğine dikkat çekti.



İslam Memiş, İsrail ile Filistin arasındaki savaş nedeniyle altın fiyatlarında hızlı yükselişler olduğuna vurgu yaptı. Memiş, kısa vadede geri çekilmeler yaşanabileceğini, fakat orta ve uzun vadede pozitif bir görünümün devam edeceğini ifade etti. Gelecek 2 hafta içinde kara harekatının başlaması ve ons altında yeniden 2000 doların üzerinde yükseliş beklentisini olduğunu ifade etti.

Gram altın; ons altın ve dolardaki etkiyle fırladı. Orta Doğu’da yaşanan gerilim altına rekor olarak yansırken spot piyasada gram altın bin 855 liradan satılacak. Finans Analisti İslam Memiş ise altın fiyatları ile ilgili yatırımcıya önemli tahminlerde bulundu.

MEMİŞ'İN DOLAR TAHMİNİ
Memiş, 15 Ekim'den sonra doların 28 ile 28.50 lira aralığında hareket edeceğini tahmin ettiğini söyledi. Yıl sonunda doların 29.70 TL seviyesinden tamamlayacağını belirtti. Memiş, dolar kurunun stabil durumda olduğunu ve yukarı yönlü bir trend izlediğini ifade etti.

"EURO UCUZ"
Euro dolar paritesinin 1.05 TL seviyesine yaklaştığını belirten Memiş, euronun son iki haftadır ucuz olduğunu ve bu durumun bir fırsat olabileceğini söyledi. Euro dolar paritesinin 1.0598 TL seviyesinde olduğunu ve yukarıda 1.0720 direnci bulunduğunu belirten Memiş, euronun dolara göre daha ucuz kaldığını ve bu durumun yatırımcılar için bir fırsat olabileceğini vurguladı.

SON ALIM FIRSATI
2024 yılı için gram altında hedeflerin yüksek olduğunu ifade eden Memiş, ‘‘Gram altında bu yıl beklentimiz bin 880 lira seviyesiydi. Bin 867 liraya ulaşmasıyla bu beklentiye yaklaştık. Ancak yıl sonuna kadar tekrar bin 880 direncinin takip etmeye devam edeceğiz. Bu hafta altın yatırımcısına son bir alım fırsatı sunabilir.  Gram altın TL fiyatında bin 780 lira seviyesine kadar son bir geri çekilme mümkün olabilir. 2024 yılında 2 bin 500 lira seviyesi gündemde kalmaya devam ediyor. Altın borcu olan veya düğün yapacaklar bu seviyeleri fırsat olarak görebilir’’ diye konuştu.

ALTINLARI SATMAK İÇİN ACELE ETMEYİN
Orta Doğu’da tansiyonun yüksek olduğunu hatırlatan Memiş, ‘‘Yatırımcı elinde bulunan altınları satmak için aceleci davranmamalı. Önümüzdeki aylarda gram altında yeni rekorlar görebiliriz. Yılbaşında gram altın fiyatı 2 bin lira seviyelerine ulaşabilir. Savaş risklerinin oluşması sonrasında da yatırımcı duygusunu kontrol edebilmeli. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön