29 / 04 / 2024

Gram altında bu şekilde canınız yanacak! Son bir gün! Piyasa Kahini İslam Memiş düğmeye bastı

Gram altında bu şekilde canınız yanacak! Son bir gün! Piyasa Kahini İslam Memiş düğmeye bastı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yayınlamış olduğu son videosunda cuma gününü kritik kılarak, “Canınız yanmasın” dedi. İşte detaylar…  



Dünyada tüm piyasalar cuma günü Jackson Hole'de olacak.  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül toplantısında atacağı adımlar ile ilgili belirsizlikler devam ediyor. Fed'in eylül ayında % 55 ihtimal ile 50 baz puan, % 45 ihtimal ile 75 baz puan faiz artıracağı tahminler arasında. Fed yetkililerinin söz ile yönlendirmelerinden de eylüldeki para politikası adımlarına ilişkin net bir mesaj verilmemesi, tüm gözleri Fed Başkanı Powell'ın cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı konuşmaya çevirdi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise, Cuma gününden önce çok kritik açıklamalarda bulundu. Memiş, cuma günü Fed Başkanı Hole’un gerçekleştireceği konuşma sonrası piyasalarda dalgalanma olabileceğine dikkat çekti. Tüm bunların yanında Memiş, altını belli bir miktardan bozdurup canınızı yapmayın uyarısında bulundu.

Memiş, ilk olarak dolar kuru hakkında konuşurken, “Dolar - TL kuru ekranlarda 18.12 lira fakat serbest piyasalarda 18.22 - 18.25 lira aralığında. Dolar tarafındaki pozitif görünümün devam etme sebebi dolar endeksinin 109'a kadar çıkması. Uluslararası piyasalarda dolar değer kazanmış durumdan. 18 lira üzeri ataklar doların tekrar yukarı yönlü hamleyi kırmasına sebep oldu. 18.20 lira güçlü destek seviyesi. Altında 18.10 lira var ama siz ekranlarda 18.12 lira olarak görüyorsunuz ama serbest piyasalarda bu rakamlar mevcut değil” dedi.

“GRAM ALTIN SİZİN GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ DEĞİL”

Memiş’in üstüne bastığı konu ise gram altın oldu. Memiş, “Altın onsu 1738 dolarda yatay, sakin bekliyor. Neyi bekliyor? Fed'in açıklayacağı faiz kararını bekliyor. 1720 - 1770 aralığında bekliyor. Dolar karşısında çok değer kaybettiği için, altın gerçek değerinde olmadığı sebebi ile dolar karşısında aynı euro, sterlin, gümüş gibi en fazla değer kaybeden emtialar oldu. Alınabilir seviyedeler.

Gram altında bu şekilde canınız yanacak! Son bir gün! Piyasa Kahini İslam Memiş düğmeye bastı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön