27 / 04 / 2024

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat...

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat...

Dünü 985 Türk Lirası seviyesinden kapatan gram altın 3 Haziran 2022'de yeni bir rekora imza attı ve 994 TL'yi aştı. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altında neler bekleniyor? Uzman isimler altınla ilgili neler hangi tahminlerde bulunuyor? İşte ayrıntılar...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mayıs ayı enflasyon oranı ve senelik enflasyon oranlarının duyurulmasının ardından piyasaların gözü altın ve dolar fiyatlarına odaklandı. Gram altın fiyatı 3 Haziran günü sabah saatlerinde 989 TL'den satılırken, TÜİK'in senelik yüzde 73.50 şeklinde açıklamasının ardından 995 TL'yi zorladı ve yeni bir rekoru kırdı. 

Gram altında deprem etkisi yaratacak açıklama! Bu artışla yer yerinden oynayacak! Yatırımcılar dikkat...

Dünü 985 Türk Lirası seviyesinden kapatan gram altın 3 Haziran 2022'de yeni bir rekora imza attı ve 994 TL'yi aştı. Çeyrek altının alış fiyatı 1.583 TL olurken, 1.618 TL'den satışa sunuluyor. 

Ekonomistler yapışkan zamlar ve dolar kuru sebebiyle altın fiyatlarındaki artışın süreceğine dikkat çekti ve altın fiyatlarında yeni zirvenin artık tahmin bile edilemediğinin altını çiziyor. Altın piyasasında Temmuz beklentisiyse hala yüksek. 

Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altında neler bekleniyor? Uzman isimler altınla ilgili neler hangi tahminlerde bulunuyor? İşte ayrıntılar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön