29 / 08 / 2024

Gram altında kayış koptu! Herkesin merak ettiği ''altın neden yükseliyor'' sorusunun net yanıtı şimdi geldi

Gram altında kayış koptu! Herkesin merak ettiği ''altın neden yükseliyor'' sorusunun net yanıtı şimdi geldi

Altın fiyatları son 7 ayın en hızlı yükselişini dün kaydetti. Gram altın 900 TL seviyesinden 1000 TL seviyesini geçt. Gram altında resmen kayış koptu. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? İşte net yanıtı...



ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatları Birleşmiş Milletler’in çağrıları ile beraber yükselişe geçti. BM, enflasyonla mücadelede faiz artırımının resesyonu tetiklediğini ve gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin değer kaybettiği konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Gram altın kısa sürede yüzde 7 civarında prim kazandı.

 Gram altında kayış koptu! Herkesin merak ettiği altın neden yükseliyor sorusunun net yanıtı şimdi geldi

Küresel ekonomi enflasyon tarafında mücadele ederken merkez bankaları enflasyonu düşürmek için faiz artırımlarına devam ediyor. Bilindik politikaları uygulayarak enflasyonu kısa vadede kontrol altına alamayan gelişmiş ekonomiler resesyon risklrti karşı karşıya kaldı.

Faiz artırmak dışında başka bir çaresi kalmayan merkez bankaları ülkelerin ekonomik işleyişlerini tehlikeye atmaya başladı.

Bu durum küresel anlamda risk iştahını artırırken doların yükselişine engel oldu. Doların durması ise altın fiyatlarına yaradı.


Geri Dön