15 / 05 / 2024

Gram altında rekor üstüne rekor! Elinde tutan kazandı!

Gram altında rekor üstüne rekor! Elinde tutan kazandı!

Küçük – büyük tüm yatırımcıların en sevdiği yatırım araçlarından altın son dönemde zirveye adını yazdırıyor. Bugün yeni rekorunu kıran altın bakın 1 yılda tam ne kadar kazandırdı? Detaylar haberde…



Mynet’in haberine göre jeopolitik risklerin artışıyla birlikte yükselişe geçen, sonrasında faiz etkisiyle gerileyen ons altın  ise 22 Nisan tarihinden sonra en yüksek seviyeye ulaştı.  Altının ons fiyatı dün yüzde 0,2 değerlenerek günü 1.931 dolardan bitirirken, 1.940 dolar seviyesinden işlem görüyor.

YÜZDE 46 KÂR GETİRDİ

Gram altın geçen yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmadı. Son bir yıl içinde gram altın yatırımcısına  yüzde 46 oranında kar getirdi. Son olarak 20 Ocak 2022 tarihinde 802 lirayı görerek en yüksek seviyeye ulaşan altın, bugün 1.173 liraya kadar yükseldi.

Gram altında rekor üstüne rekor! Elinde tutan kazandı!

Bu gelişmeyle birlikte gram altının getirisi  yüzde 46 olarak gerçekleşirken, 2023’ün ilk ayındaki getiri oranı ise yüzde 7'ye çıkmış oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) gelecek hafta politika faizini 25 baz puan yükseltmesi beklenirken, piyasa uzmanları FED tarafından yapılacak faiz artırımı beklentisinin altında yükseliş eğilimini desteklediğini belirtiyor. Küresel ölçekli resesyon riski ve para politikalarının gidişatına ilişkin belirsizlikler ise yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Halkbank’ın bu kampanyasını duyan inanamadı! Kefilsiz, belgesiz 100 bin TL kredi!

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Aman dikkat! Emeklilik hayalinizi yakmayın! Bunu yapanın emekliliği bile iptal olabilir!

Ev hanımları müjde! Size de emeklilik yolu açıldı! 5.500 TL maaş alabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön