03 / 05 / 2024

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Avrupa ülkelerinde artan enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılması isteniyor. Hükümetler zam talebine karşı direnirken özellikle havacılık ve ulaşım sektörlerinde yaygınlaşan grevler kaos yaşanmasına neden oluyor.



İspanya'da da grev var

İspanya’da da durum Almanya'dan farklı değil. Hava yolu sektöründe Ağustos ayı başından bu yana süren grevler nedeniyle turizm sektörü olumsuz etkilenirken çok sayıda uçuşun iptal edildiği bilgisi veriliyor. Ülkenin önemli hava yollarından Ryanair ile Easyjet hava yolları çalışanlarının başlattığı greve Iberia Express hava yolu personelinin de bu hafta sonu katılması bekleniyor.

Hollanda grev demiryollarında başladı

Hollanda'da ise Hollanda Devlet Demir Yolları (NS) çalışanları, maaşlarının artırılması isteklerinini geri çevrilmesi üzerine greve gitti. Ülkede sendikaların çağrısıyla Hollanda'nın kuzey bölgesinde başlayan 24 saatlik grev, 31 Ağustos’a kadar farklı bölgelerde dönüşümlü olarak devam edecek. Hollanda'da sendikalar NS çalışanlarının aylık maaşlarının brüt olarak artırılmasını ve bir defaya mahsus olacak şekilde 600 euro ödeme yapılmasını istiyor.

 

Uçuş tarifeleri vızır vızırdı! Şirket çalışanları greve gidiyor, uçuşlar iptal


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön