02 / 05 / 2024

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Avrupa ülkelerinde artan enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılması isteniyor. Hükümetler zam talebine karşı direnirken özellikle havacılık ve ulaşım sektörlerinde yaygınlaşan grevler kaos yaşanmasına neden oluyor.



İngiltere'de grev dalgası

İngiltere'de çalışan ücretlerinin enflasyon karşısında teresiz kaldığını belirten ve asgari saatlik çalışma ücretinin artırılmasını isteyen işçi sendikaları toplu grev kararı aldı. İşçi sendikaları maaşların iyileştirilmesinin yanı sıra çalışma koşullarının ve emeklilik haklarının da iyileştirilmesini istiyor. İngiltere'de iş bırakanlar arasında otobüs şoförleri ve UBER sürücüleri, öğretmenler, liman işçileri, ceza avukatları, sağlık çalışanları, temizlik işçileri, havacılık ve posta servisi çalışanları yer alıyor. İngiltere'de posta servisi ve telekomünikasyon sektörü çalışanlarının önümüzdeki günlerde iş bırakması beklenirken İskoçya'da ise sağlık çalışanlarının gelecek günlerde greve gitme konusunda oy kullandığı belirtiliyor.  

Almanya'da grevin maliyeti 35 milyon euro

Almanya'da geçtiğimiz günlerde Lufthansa şirketinde yer personeli, ücretlerde artış yapılması talebiyle uyarı grevine gitti. Ülkenin ve dünyanın en önemli havalimanlarından olan Münih ve Frankfurt havalimanlarında grev nedeniyle büyük kaos yaşandı. Toplamda 1000 üzerinde uçuş iptal edilirken 134 bin yolcu grevden etkilendi. Grevin Almanya'ya maliyeti 35 milyon euro oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön