17 / 05 / 2024

Grevler durdu! Maaşlara yüzde 70 zam yapıldı!

Grevler durdu! Maaşlara yüzde 70 zam yapıldı!

İBB ile metro işçileri anlaştı. Maaşlara da yüzde 70 zam yapıldı. İşte detaylar!



İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırlamış oldukları metro ve tramvay grevine son veren işçilere bu sene için yüzde 70 zam yapmayı kabul etti. Dünyanın dört bir yanından gelmekte olan turistleri ağırlayan metropol kent İstanbul’da grev hazırlıkları yapan işçiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile aynı masaya oturdu.

Independent Türkçe'de Cihan Arpacık'ın yaptığı habere göre, İstanbul'da neredeyse her gün 2 milyon kişiye hizmet veren metro ve aynı zamanda tramvaylarda çalışmakta olan işçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşme imzalama kararı alındı.

METRO VE TRAMVAY İŞÇİLERİ GREV YAPMAYA HAZIRLANIYORDU!

İBB ile aynı masaya oturan işçiler bu masadan zafer ile ayrıldı. İşçiler, hazırlıklarına başlamış oldukları grevi durdurdu. Olası bu zam grevinin, 15 milyondan fazla İstanbullu vatandaşın yaşadığı ve dünyanın dört bir yanından gelmekte olan turisti ağırlayan İstanbul'daki hayatı kilit bir noktaya getireceği öngörülüyordu.

İşçileri temsil etmekte olan Demiryolu İşçileri Sendikasıyla toplu sözleşme imzalama yolunu seçen İBB, işçilere bu sene için yüzde 70 zam vermeyi kabul ettiğini duyurdu.

MAAŞLARA ZAM SÖZÜ VERİLDİ!

Metro işçilerine yapılan zammın ardından brüt 15 bin 497 lira maaş alan işçilerin alacakları maaş brüt 26 bin 446 lira oldu. Brüt 10 bin 588 lira maaş alan işçiler ise bundan sonraki de 18 bin lira alacak.

Metro işçilerine 2023 yılı için 2 bin 110 lira birleştirilmiş olan sosyal yardım, günde net olarak 80 lira yemek yardımı, brüt bin 140 lira giyim ve koruyucu eşya yardımı verilecektir.

Toplu sözleşmeye göre ise işçiler, doğal afetlerde net 4 bin 550 lira yardım alacaklar ve onların evlenmeleri durumunda 2 bin 250 lira evlilik yardımında bulunulacak. Çocuğu olan işçilere ise ödenecek para ise bin 210 lira olacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön