03 / 05 / 2024

GSS borcu olanlar buraya! Bu listede adınız varsa borcunuz siliniyor!

GSS borcu olanlar buraya! Bu listede adınız varsa borcunuz siliniyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlar için genel sağlık Sigortası prim borçları sebebiyle yaşamış oldukları sorunları gidermek amaçlı yeni bir destek programı yayınladı. İşte destek programı ile ilgili tüm detaylar…



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi aileler için destek sağlamak amaçlı yeni bir program başlattı. Bu program ile birlikte 18 yaşın altındaki çocuklara sigorta primleri devlet tarafından ödenecek. 18 yaşın üzerindeki çocukları ise zorunlu genel sağlık Sigortası kapsamında ödemeler yapılacak. Tüm bunların yanında Lisa ya da dengi bir okuldan mezun olan 20 yaşın üzerindeki ya da üniversite mezuniyeti bulunan 25 yaş üzerindeki çalışmayan gençlerin sigorta borçlarını devlet ödeyecek. Tek şart aile gelir durumlarının yoksulluk seviyesinin altında kalması olacak.

GSS borcu olanlar buraya! Bu listede adınız varsa borcunuz siliniyor!

Genel Sağlık Sigortası için destek başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu destek başvurusu adına vatandaşların sosyal güvencelerinin bulunmaması gerekecek. Hane içerisindeki kişi başına düşen gelirin yoksulluk seviyesinin altında olması şartı aranacak. Bu kapsam içerisinde başvuru sahibi ailelerin gelir seviyelere belirtilen sınırın altında olacak. Gelir testi başvuruları yapılacak olup uygun olan ailelere bu ödemeler düzenli şekilde yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön