18 / 05 / 2024

GSS borcu olanlar buraya! Bu listede adınız varsa borcunuz siliniyor!

GSS borcu olanlar buraya! Bu listede adınız varsa borcunuz siliniyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlar için genel sağlık Sigortası prim borçları sebebiyle yaşamış oldukları sorunları gidermek amaçlı yeni bir destek programı yayınladı. İşte destek programı ile ilgili tüm detaylar…



GSS borcu olanlar buraya! Bu listede adınız varsa borcunuz siliniyor!

GSS destek başvuru işlemleri

Yardım kapsamındaki başvuru işlemleri başvuru yapacak vatandaşların ikamet etmiş oldukları ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Vakıfta başvuru sahiplerinin tüm başvuruları titizlik ile değerlendirilecek olup uygun olan vatandaşlara ise bu destek ödemeleri sağlanacak.

Başvuru sahipleri belirle gelir testi şartlarını sağlamış oldukları takdirde bu program üzerinden yararlanabilecek. Özellikle de maddi anlamda deste ihtiyaç duyan aileler adına oldukça faydalı olacak. Çocukların sigorta primleri karşılanacak olup devlet bu anlamda ailelere yardımcı olacak. Bu destek ile birlikte ihtiyaç sahibi aileler genel sağlık sigortası desteğiyle sosyal güvenliklerini güçlendirebilecek.

Başvuru için belirlenen şartlar arasında gelir seviyesinin asgari ücretin bir bölü üçünden daha az olması istenecek ayrıca gelir testi başvurusunun yapılması da diğer bir şart olacak. Ona yalan başvurular için destek ödemeleri her ay düzenli şekilde yapılacak.

GSS prim borçları silmek için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön