28 / 04 / 2024

GSS borcu olanlar yaşadı! Milyonlarca kişinin borcu siliniyor!

GSS borcu olanlar yaşadı! Milyonlarca kişinin borcu siliniyor!

Milyonlarca kişinin Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammına ilişkin af geldi. Peki kimlerin sağlık sigortası borçları silinecek ve kimler yapılandırma yapabilecek?



GSS BORÇLARI SİLİNİYOR

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarıyla ilgili karar da Resmi Gazete’de yer aldı. 1 Ocak 2013'ten önce, Türkiye'de oturma izni almış yabancı ülke vatandaşları ilgilendiren bir madde de bulunuyor. Yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında sigortalı olmayan kişiler; başka bir ülkede sağlık sigortasından yararlanma hakkı olmayan vatandaşlar ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için ücret vermeyen kişiler ile anne ve babası olmayan Türk vatandaşlarından 18 yaşını doldurmamış çocukların GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamı tahsil edilmeyecek. Milyonları ilgilendiren bu madde de Resmi Gazete’de dikkat çekenler arasında.

GSS borcu olanlar yaşadı! Milyonlarca kişinin borcu siliniyor!

Kamu görevlilerine ödenecek toplu sözleşme ikramiyesi de merakla beklenenler arasındaydı. 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin yürürlük süresince 2119 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımıyla bulunacak miktarda ödeneceği de maddeler arasında yer aldı.

GSS NEDİR?

Türkiye genelinde herkesin sağlık hizmetinden faydalanmasını sağlamak adına kurulan hizmete Genel Sağlık Sigortası (GSS) deniliyor.

Genel Sağlık Sigortası, vatandaşların ekonomik durumuna ve sigorta durumuna bakılmaksızın sağlanıyor. Herkes 1 Ocak 2012 yılından itibaren zorunlu olarak GSS kapsamına alındı.

GSS primi 2023 güncellemesi! Genel Sağlık Sigortası primleri ne kadar oldu 2023? Yeni yılda GSS primleri kaç TL oldu?

GSS borç sorgulamasında borçlu çıkanlar dikkat!

Memur Sen Başkanı Yalçın’dan açıkladı! Memura ek zam…

 


Geri Dön