06 / 05 / 2024

GSS prim borcu olanlar bunu beklemiyordu! Yeni gelişme duyuruldu! 2023 yılının sonuna kadar…

GSS prim borcu olanlar bunu beklemiyordu! Yeni gelişme duyuruldu! 2023 yılının sonuna kadar…

GSS (Genel Sağlık Sigortası) ve Bağ-Kur prim borçluları için yeni bir gelişme duyuruldu. İşte detaylar!



GSS prim borcu bulunan kişiler, sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Ama süresi her yıl uzatılan geçici düzenlemeler ile birlikte GSS prim borcu bulunanların sağlık hizmetinden yararlanması sağlanıyor. Bu konuda Bakanlar Kurulu'nun kamu mal ve hizmetlerinden indirimli ve ücretsiz yararlanma şartlarını belirleyen 2002/3654 sayılı kararında değişikliğe giden Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak bildirdi.

Yayımlanan kararla, GSS ve Bağ-Kur prim borçlularının kamu ve üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alabilmelerine imkan tanıyan uygulamanın süresi 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Zorunlu GSS uygulaması 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girmişti.  AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve 38 milletvekilinin imzalı onayıyla cumartesi günü TBMM Başkanlığına sunulan ekonomi ile ilgili torba kanun teklifinde olan geçici maddede, 31 Aralık 2012 tarihinden önceki GSS prim borçlarına af düzenlemesi düşünülüyor. Buna göre, yukarıda sayılan Türk vatandaşları ile oturma izni alan yabancı ülke vatandaşlarından yabancı bir ülke mevzuatı ile sigortalı olmayan kişilerin 31 Aralık 2012 tarihi öncesine ait GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacaklarının tahsilinden vazgeçilmiş olacak.

En son geçen yıl çıkartılan yapılandırma kanunu ile 2021’de nisan ayı ve önceki aylara dair GSS prim borçlarının anaparasını 31 Aralık 2021 tarihine kadar ödeyenlerin gecikme cezası ve gecikme faizleri silindi.

GSS PRİM BORÇLARI SİLİNİYOR!

Geçtiğimiz aylarda 10 bin liranın altındaki GSS borçlarının silineceğine dair bir iddia gündeme gelmişti. Ama geçtiğimiz gün ekonomiye dair Meclis’ten geçen torba yasada sadece sınırlı bir kesimin borçları tamamen silindi. Torba yasa kapsamında alınan bir başka karar ise farklı bir ülkede sağlık sigortasından yararlanma hakkı bulunmayanlar sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumlarında bakıma muhtaç ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz yararlanan vatandaşlar ile anne ya da babası olmayıp TC vatandaşı olup, 18 yaşını doldurmamış çocukların GSS prim borçları ile gecikme cezaları ve zamları tamamen siliniyor.

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman? Sağlık çalışanları promosyon ne zaman alacak?

Ulaştırma Bakanlığı mülakatsız personel alıyor! 3 gün sonra resmen sona eriyor! Başvuru için elinizi çabuk tutun!

EYT için 1999 öncesi kaç gün sigortalı olmak gerekiyor? 1999 öncesi erkeklerde ve kadınlarda emeklilik şartları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön