01 / 05 / 2024

Gübre fiyatlarındaki zam çiftçileri zorluyor! İşte güncel gübre fiyatları

Gübre fiyatlarındaki zam çiftçileri zorluyor! İşte güncel gübre fiyatları

Türkiye'nin ekonomik sorunları her geçen gün artarak devam ediyor. Güncel olarak yapılan zamların ardından, çiftçilerin kullanmak zorunda olduğu gübre fiyatları da artış gösterdi.



Bu durum, tarım sektöründe çalışan çiftçilerin işlerini zorlaştırıyor ve üretimlerini olumsuz yönde etkiliyor. Güncel gübre fiyatları her geçen gün değişiyor ve çiftçiler için maalesef olumsuz yönde ilerliyor. Peki, güncel gübre fiyatlarındaki son durum nedir? İşte, detaylar...

Ülke gündemine bomba gibi düşen gübre fiyatlarındaki artış trendi, 2022 yılında en çok zamlanan ürünler arasında yer almıştı. Maalesef, 2023 yılında da bu artış trendi devam ediyor ve üreticilerin sırtına yük olarak binen bu zamlar, çiftçilerin ne yapacağını şaşırtıyor. Yeterli miktarda gübre veremeyen çiftçiler duruma isyan ediyor. Ekim sürecinin başlaması ve zamların durmadan çiftçiye yük bindirmesi üreticileri yaptıkları işten uzaklaştırıyor ve ceplerine zarar veriyor. Güncel olarak %20’yi aşan gübre fiyatları 12 Nisan tarihinde yeni bir güncellemeye tabi tutuldu.

Gübre fiyatlarındaki zam çiftçileri zorluyor! İşte güncel gübre fiyatları

Hem tüketici hem de çiftçi kesim zamlardan bıktı

Gübre fiyatlarına gelen zamlar yalnızca üreticiyi değil tüketiciyi de aynı oranda zorluyor. Gübre fiyatlarına yapılan zamların ardından tüketiciler de pazar, market ve manav ürünlerinde zam haberleri ile karşılaşıyor. Meyve ve sebze fiyatlarının son iki yılda yüzde 100 artması tüketicileri isyan ettirirken, gübre fiyatlarındaki artışın da bu duruma etki ettiği belirtiliyor.

Üre, DAP, Can, Amonyum Sülfat gübrelerine yapılan zamlar bu hızla artmaya devam ederse gübre almadan üretim yapmaya çalışılmasından dolayı verim düşüklüğü kaçınılmaz olacak gibi duruyor. Üretim alanında yaşanan verim düşüklüğü ise zaten oldukça pahalıya satılan ürünlerin daha da pahalı satılmasına neden olacak.


    Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
    Geri Dön