27 / 04 / 2024

Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu açıldı!

Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu açıldı!

Küçükçekmece’de yapımı tamamlanan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.



İstanbul Küçükçekmece’de yapımı tamamlanan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, düzenlenen açılışta konuşan Erdoğan, ''Merhum Gülseren Hanımefendi’yi bir kez daha yad ediyorum. Bu önemli eğitim öğretim kurumu için Nihat beyi ve tüm Özdemir ailesini kutluyorum. Her mücadele her gayret önemlidir ama zihinsel ve bedensel engelli çocuklara verilen emek ve ömrün tamamını kapsıyor sebebiyle ayrı bir saygıya değerdir. Bugün 513 bin engelli birey evde bakım hizmetinden yararlanıyor. Ülke genelinde 97 bakım ve rehabilitasyon merkezinde 7 bin engelliye hizmet veriliyor. Engelli bireylerin bakımına destek olmak için aylık 650 lira ödeme yapılıyor. Geçmişte aileleri yük olan engelli bireyler ailelerine destek veren hale geldi. Otistik bireylere yönelik özel bir eylem planı hazırladık. Aileleriyle birlikte 4-5 milyonluk kesimi kapsıyor'' diye konuştu. 


Geri Dön