29 / 04 / 2024

Gülsuyu-Gülensu imar planları onaylandı!

Gülsuyu-Gülensu imar planları onaylandı!

Maltepe'de Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin imar planları AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri tarafından onaylandı. Planlar ocak ayında da Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınacak.




Maltepe'de uyuşturucu çeteleri ile mahalle halkının çatışmalarıyla sık sık gündeme gelen, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin imar planları, Maltepe Belediye Meclisi'nde CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylandı. Planların ocak ayında İBB Meclisi'nde gündeme gelmesini beklediklerini ifade eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Meclis üyelerine sunum yaparak planı detaylarıyla anlattım. Planlarımızı oy birliğiyle belediye meclisimizden geçirdik. İBB meclis üyelerine de planlarımızın detaylarını anlatan bir sunum yaptık. Şimdi İBB meclisinden çıkacak kararı bekliyoruz. Ocak ayı gündemine alacaklarını öğrendik. Buradan başarılı bir sonuç alırsak, asıl mücadelemiz o zaman başlayacak. Süreç sağlıklı işlerse, 1 yıl içerisinde planlarımızı uygulamak için harekete geçeceğimize inanıyorum" dedi. 


'MALTEPE HALKINA SÖZ VERDİM' 

Maltepe halkının onayı olmayan hiçbir çalışmaya imza atmadıklarını ifade eden Kılıç, "Mahalle halkının kafasında buralar kime peşkeş çekilecek, kimlere rant sağlayacak gibi soru işaretleri vardı. Bu noktada Maltepe halkına bir söz verdim. Sizlerin onayı olmayan hiçbir projeye imza atmayacağım dedim. Mahalle halkı yerinde dönüşüm istedi, planlarımızı aynı şekilde hazırladık. 6 Nisan'da Gülsuyu mahallesinde Kentsel Dönüşüm Ofisi açtık. O gün bu projeleri sonbaharda meclisime taşıyacağım demiştim. Bu süreçte Mahalle Danışma Kurulu ile 15 toplantı yaptık. Eylülde taslak planlarımızı meclise taşıdık. Bu noktada Türkiye'de bir ilke imza atarak taslak planlarımızı mahalle halkına ve ilgili kurumlara teslim ettik. Buyurun inceleyin eksiklerimiz varsa planlarımızı bu doğrultuda revize edelim dedik" diye konuştu. 


Sabah




Geri Dön