30 / 04 / 2024

Gümrüklerde tek pencere uygulamasına geçilecek!

Gümrüklerde tek pencere uygulamasına geçilecek!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2011 yılında Gürcistan’ a, kimlikle geçiş uygulamasının hayata geçirildiğini ve Batum Havalimanı’ nın ortaklaşa kullanıldığını belirterek, “Yakında gümrüklerde tek pencere uygulamasını başlatacağız” dedi...




CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 2011 yılında Gürcistan’a pasaportsuz seyahat imkânı tanıyan, kimlikle geçiş uygulamasının hayata geçirildiğini ve Batum Havalimanı’nın ortaklaşa kullanıldığını belirterek, “Yakında gümrüklerde tek pencere uygulamasını başlatacağız” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Ziyaretimizi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bazı milletvekilleri ve iş adamlarıyla gerçekleştireceğiz. Heyete daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak. 6 Mayıs günü gerçekleştirilecek Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Zirvesi, esasen üç ülkenin dışişleri bakanları, bir süredir bu formatta bir araya geliyorlardı. Şimdi bu süreci cumhurbaşkanları düzeyine taşıyarak yeni bir çerçeveye oturtacağız. Türkiye, Güney Kafkasya’daki bu iki ortağıyla birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol ve Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hatlarıyla halklarımızın refahını artırmaya gayret ettik. Şimdi Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ve Trans Anadolu doğalgaz hattı gibi süper öneme sahip projeler üzerinde çalışıyoruz. Tüm bu projelerle Güney Kafkasya’da istikrar ve refahı pekiştirmeyi amaçlıyoruz.”


 

Hürriyet


Geri Dön