30 / 06 / 2024

Gümüş altının yerini mi alacak? Gümüş fiyatları bu sene yüzde 45 yükseldi!

Gümüş altının yerini mi alacak? Gümüş fiyatları bu sene yüzde 45 yükseldi!

2024'ün başından itibaren gram altın yatırımcısına yaklaşık yüzde 25 getiri sunarken, gram gümüş fiyatında ise yüzde 45'lik artış görüldüğü kaydedildi. 



2024 yılı itibarı ile finansal piyasalarda altın ve gümüş yatırımcılarına önemli kazançlar sağladı. Yaşanan bir takım belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak yatırım aracı olarak görülen altına son dönemde gümüş de eklendi. 2024 yılı başından itibaren gümüşteki artış altını geçti. 1 Ocak 2024 tarihinde 22 lira olan gümüşün gramı yaklaşık yüzde 45'lik artışla 32 liraya kadar çıktı.

gazetevtan.com'da yer alan habere göre; Gram altın ise bu süreçte bin 950 liradan yaklaşık yüzde 25'lik bir artışla 2 bin 450 lira seviyelerine kadar yükselmiş oldu. İç piyasada altına olan talep ile ilgili konuşan Kapalıçarşı esnafı Cihat Zeytun, "Altın şu anki seviyesinden daha yüksek seviyeleri görmüştü. Uzun vade bakıldığında altının hep kazandırdığını görüyoruz. Vatandaşlar daha çok işçilik olmayan altınları yatırım için tercih ediyor. Takı olarak da alınsa yatırım amaçlı da alınsa uzun vade de arttığını görüyoruz. Gümüş de aynı şekilde son 6 ay içinde yüzde 50'ye yakın getiri sağlamış oldu. Öte yandan, gümüş, yatırımcılar için külçe ya da daha küçük parçalar halinde satılıyor. Gümüş de aynı altın gibi uzun vade değerlendirilmesi gereken bir yatırım aracı" diye ifade edildi.

Gümüş altının yerini mi alacak? Gümüş fiyatları bu sene yüzde 45 yükseldi!

GÜMÜŞ NEDİR?

Gümüş, elementlerin periyodik tablosunda simgesi Ag (Ag sembolü Latince argentum kelimesinden gelir.) olan beyaz, parlak, değerli bir metalik element. Atom numarası 47, atom ağırlığı 107,87 gramdır. Erime noktası 961,9 °C, kaynama noktası 1950 °C ve özgül ağırlığı da 10,5 g/cm³'tür.

GÜMÜŞ MADENİ NE İŞE YARAR?

Gümüş' ün kullanıldığı alanları sıralayacak olursak; fotoğraf sanayii, elektronik, para imali, süs eşyası ve takı yapımı, alaşımlar, dişçilik'tir. Ayrıca, yapay yağmur yağdırmakta, ayna sırlarının yapımında, bilgisayar röle kontaklarında, pil yapımında da kullanılmaktadır.

Altın fiyatları dibe gidiyor! 29 Mayıs 2024 son dakika gram, çeyrek, tam yarım altın fiyatlarını gören inanamıyor!

Temmuz 2024'ü işaret eden Altın kahini İslam Memiş'ten yeni açıklama geldi! Altın fiyatları ne olacak? 

Altın ve gümüşte son dakika! Buz kestiren rakamlar tek tek açıklandı: Bu yıl bitmeden...

Bankalar faiz oranlarını güncelledi! Mevduat faizleri yükseliyor, 500 bin TL'nin güncel getirisi ne kadar? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön