03 / 05 / 2024

Gümüş görenleri şaşırttı! Öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak

Gümüş görenleri şaşırttı! Öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak

Gümüş fiyatları ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün ve jeopolitik risklerin artmasıyla yükselişe geçti. Gümüş öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak. İşte 5 Ekim 2022 gümüş alış satış fiyatı.



GÜMÜŞ GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Gümüş talebinin artmasıyla birlikte altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Gümüş için kazançlar arttıkça yatırımcılar şaşkına döndü.  Pazartesi günü yüzde 9.5'lik yükselişin ardından, dün de yüzde 3 prim kazanan gümüşün ons fiyatı 21.22 doları gördü. Öte yandan jeopolitik risklerin artması da değerli metallerdeki yükselişte etkili oldu.

Rusya'nın referandum yolu ile Ukrayna sınırındaki bazı bölgeleri kendine dahil etmesi jeopolitik risklerin yükselmesine neden oldu. Diğer yandan finansal piyasalardaki risklerin artması da altın fiyatlarını yükseltti. Credit Suisse Group ve Deutsche Bank'la ilgili endişelerin artması yatırımcıların güvenli liman talebini artırarak değerli metalin fiyatını  olumlu etkiledi.

Gümüş görenleri şaşırttı! Öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak

Gümüş de talebin artmasıyla birlikte altın da haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Gümüş fiyatı dün neredeyse yüzde 9 değer kazandı. Uzmanlar gümüşteki yükselişte güvenli liman endişesi ile birlikte ABD’deki zayıf imalat faaliyeti verilerinin etkisi olduğunu söyledi.

Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar? Gümüş alış satış fiyatı kaç lira? Gümüş kaç TL?gümüş fiyatları kaç lira oldu? İşte 5 Ekim 2022 gümüş fiyatları.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön