28 / 04 / 2024

Gümüş, platin, paladyum ve demir... Bu hafta hangi değerli madenler kazandırdı?

Gümüş, platin, paladyum ve demir... Bu hafta hangi değerli madenler kazandırdı?

Milyonlarca yatırımcı altından sonra değerli emtia aracı olan gümüşe yapıyor. Öte yandan yatırımcılar, platin, paladyum ve demirin fiyatlarını da yakından takip ediyor. Bu hafta gümüş rekor seviyelere ulaşırken, platin paladyum ve demir ne kadar kazandırdı? İşte ayrıntılar...



PLATİN VE PALADYUM KAÇ PARA?

Platin, en az gümüş ve altın kadar değerli metaller arasında yer alıyor. Yatırımcılar yatırım enstrümanlarını yakından takip ederken karşılarına çıkan platini de sorgulatıyor. Platin haftanın son günü 35,800 dolar iken, onsu 1,114,00 dolardan işlem görüyor.

Altın ve gümüş kadar yaygın bir yatırım aracı olmasa da, tercih eden yatırımcılar bulunmakta. Dünyada sayılı sayıda olmasından dolayı pahalı ve en değerli metallar arasında yer alıyor. Fiziki platini kuyumculardan satın alınabiliyor. Platin çoğunklukla 1, 2.5, 5 ve 10 gram şeklinde satılmakta. 

Gümüş, platin, paladyum ve demir... Bu hafta hangi değerli madenler kazandırdı?

PALADYUM NEDİR VE KAÇ PARA? 

Paladyum, altın ve gümüş gibi değerli madenlerden biridir. Türk Parası Kıymetini Koruma Kanunu hakkında, 32 sayılı kararda yapılan değişiklik ile paladyum resmen değerli maden olarak kanuna eklendi.

Paladyumun onsu haftanın ilk işlem gününde 2.490 dolardan işlem görürken haftanın son işlem günü 2.671 dolara yükseldi. 

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Paladyum bugün ne kadar? İşte 4 Mart 2022 paladyum fiyatı!

Ne altın, ne dolar... Gümüş, yatırımcısına kazandırdı!

Demir fiyatları tarihi zirvesinde! Tonu 15 bin 200 lira oldu!

Paladyum bugün ne kadar? İşte 4 Mart 2022 paladyum fiyatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön