27 / 04 / 2024

Gümüşhane Hasanbey'de Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği açılacak!

Gümüşhane Hasanbey'de Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği açılacak!

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Aziz Ahmet Surel, Hasanbey Mahallesi’nde Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne bağlı olarak Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği açılacağını söyledi...




Gümüşhane’de 8 bin 920 kişinin yaşadığı Hasanbey Mahallesi'ne Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği açılacak.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Aziz Ahmet Surel, Gümüşhaneli vatandaşların ağız ve diş sağlığı hizmetine erişimlerini kolaylaştırmak için Hasanbey Mahallesi’nde Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne bağlı olarak Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği açılacağını söyledi.


Surel, Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin il merkezinde bulunan ana binasının dışında Torul, Kürtün ve Köse ilçelerinde bulunan semt poliklinikleri ile de ilçelerde yaşayan vatandaşlara hizmet verdiğini hatırlatarak vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Hasanbey Mahallesi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar için böyle bir çalışma başlattıklarını kaydetti.


Poliklinik için kamu binaları öncelikli olmak üzere hizmet sunumunun gerçekleştirileceği yer tespitine yönelik çalışmalara başlandığını dile getiren Surel, yer tespit edildikten ve gerekli alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra polikliniğin vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.


Merkezin vatandaşlara kaliteli ve kolay erişilebilir hizmet sunumu gerçekleştirme doğrultusunda düzenlemeler yaparak çalışmalarına devam ettiğini belirten Surel, “Hekim sayısının artırılması, yeni cihazların alınması, eski cihazların yenilenerek modern standartların kazandırılması yönünde önemli adımlar atılmıştır. Ayrıca, geçmiş yıllardaki veriler ile karşılaştırma yapıldığında bakılan hasta sayısı ve vaka çeşitliliğinin önemli oranda arttığı görülmektedir.” diye konuştu.


Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Yunus Yalçın ise gerek Hasanbey Mahallesi’nde ve çevresinde yaşayan vatandaşların hizmete erişimini kolaylaştıracak, gerekse de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi içinde bekleme alanlarında oluşan yoğunluğun azalmasına katkı sağlayacak bu hizmetin vatandaşlar için hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.




Milliyet


Geri Dön