28 / 04 / 2024

Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmete açıldı!

Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmete açıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırşehir’de 2011 yılında inşaatına başlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, ''Hekim ve sağlık çalışanlarına şiddete içimiz sızlıyor, kalbimiz kırılıyor'' dedi...




Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışında Türkiye genelinde 710 adet tam donanımlı ambulans dağıtacaklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “İnşallah 2023 vizyonunda gayri safi milli hasıla milli bütçesinin 2 trilyon olduğu bir ülke olup dünyada ekonomisi gelişmiş güçlü ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz. Bunu başarabildiğinizde inanıyorum ki o merpenin basamaklarında önemli gelişmeler elde etmiş olacağız. Geçmişte birçok başarılara imza attık. Dünyaya medeniyet sunmuş bir milletin mensuplarıyız. Bu medeniyetin fışkırdığı topraklardır buralar. Dostluğun, yardımlaşmanın ve güvenin medeniyet bulduğu topraklar buralar. Ahi Evran’ın buralarda bize ait bir medeniyeti, dünyaya mal ettiği topraklar buralar. Dolayısıyla sözün ve güvenin ne olduğunu ve birlikte nelerin başarılabileceğinin en güzel örneklerinin dünyaya sunulduğu bir bölgedeyiz. Bu bölge; kültür, medeniyet, ozanlar, gönül insanlarının bölgesi. İnşallah geleceğe de bu hazinelerle birlikte yürüyeceğiz. Sağlık alanında sağlıkta dönüşümle neleri yaptığımızı görüyorsunuz'' ifadelerini kullandı.


Konuşmasında, sağlıkta 2002 yılında yüzde 39’larda olan memnuniyetin, bugün yüzde 75’lere çıktığını vurgulayan Müezzinoğlu, ''Tabii ki yönetim olarak aldığımız önemli kararlar ve hizmetler var. Memnuniyeti yüzde 75’lere çıkartan bizim hekimlerimiz, hemşirelerimiz, sağlık personelimizdir. Hekim ve sağlık çalışanlarına şiddete içimiz sızlıyor, kalbimiz kırılıyor. Ne olur bu ülkenin hekimlerinin meslek aşkını zedelemeyin. Onlara canımız gibi bakabilmeliyiz. Bir devlet memuru gibi görmeyin hekimleri, onların da yorulduklarını, sorunlarının olabileceğini unutmayın. Teknolojinin en ilerisini ve güzel binaları yapmakta sorunumuz yok. Hizmet alırken hizmet verenin de insan olduğunu unutmayın. Hekimlerimizin bir adım geri durması yine vatandaşımıza yansıyacaktır'' dedi.


AK Parti olarak milletin iktidarı olduklarını belirten Müezzinoğlu, ''Bu hizmeti de 11 yılda gerçekleştirdik. Dünya Sağlık Örgütü toplantısını bu yıl İzmir’de yaptık. 51 ülkenin neredeyse tüm temsilcileri, 'Türkiye sağlık alanında bu başarıyı nasıl elde etti?' sorusunu sordu. Avrupa ve Amerika’nın sorun yaşadığı bir dönemde biz ülkemizi en iyi seviyede tuttuk. Bunu kıskananlar ve bundan rahatsız olanlar var. Biz bu hazımsızların kendi içimizden çıkanından rahatsızız. Rabb'im inşallah onlara da feraset versin” şeklinde konuştu.


75 milyonun huzur ve rahatından sorumluk olduklarını anlatan Müezzinoğlu, “Obez ambulansı, paletli ambulans, UMKE aracı, ambulans helikopter, ambulans bot, ambulans uçak... Bu kelimeler on yıl önce bizim hafızamızda veya bizim aklımızda olmazdı. Bu ay 710 ambulansın dağıtımını yapacağız. İlkin Kırşehir’e altı tane tam donanımlı ambulans getirerek, 'Bismillah' dedik. 2002 yılında Türkiye’nin toplam ambulans sayısı 630, bizim bir yılda dağıtılan ambulans sayısı bin 250. İnşallah insanımızı yücelterek, inşallah onur ve gurur duyacakları bir Türkiye miras bırakacağız'' ifadelerini kullandı.


Müezzinoğlu, 2023 vizyonunun, güzel günlerin vizyonu olacağını da kaydederek, ''Sağlık Bakanlığı olarak gerek ihalesini yaptığımız gerekse bu yönde ihaleye çıkacağımız hastane sayısı 186, toplam yatak ise 45 bin. Önümüzdeki dört yıl içerisinde 90 bin yatağı bu ülke inşallah kazanacak. Ülkenin istikrarını bozmak isteyenlerin nasıl bir oyun içerisinde olduklarını anlayabiliyor musunuz? Artık eski günler geride kaldı. Artık Recep Tayyip Erdoğan var. Artık AK Parti var. Artık millet var” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.


Kırşehir'in Günışığı


Geri Dön