01 / 05 / 2024

Gün Beken kimdir?

Gün Beken kimdir?

Beken Mimarlık kurucularından olan Mimar Gün Beken kimdir? Gün Beken, hangi projelere imza attı? Gün Beken ne zamandan beri bu sektörün içinde? İşte Gün Beken'in biyografisi...



Gün Beken kimdir?

Gün Beken İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Babası da mimar olan Beken, çocukluğundan itibaren mimarlık sektörünün içinde bulundu.  


Mimar Gün Beken, mimarlığa bakışını şu şekilde açıkladı:

"Hedeflerim daha farklıydı tabii. Daha çok beklentim vardı, hepimizin daha çok beklentisi vardı ama  mezun olduktan sonra yerini bir parça hayal kırıklığı aldı. Çünkü Türkiye’de piyasa çok dar ve Türkiye’nin geleneksel yapısından dolayı da herkes mimar! Gerçek mimarlara saygı çok düşük. Böyle olunca hedeflerime biraz daha yaklaşma hevesiyle Bina Bilgisi Kürsüsü’nde master ve doktora yaptım, ama doktorayı tez aşamasında bıraktım."


Koç’a bağlı Garanti İnşaat’ta iş hayatına başlayan Beken, Han Tümertekin’in yanına geçti. 1991 yılına kadar Han Tümertekin ile çalıştı. Daha sonrada ofis mimarlığına yöneldi.


Üniversiteden Burak Demirci ve Esra Demirci ile birlikte 1993 yılında Paralel Mimarlık’ı kurdu. Ofis tasarımları yapan Beken, Demirer Holding’e bağlı Demirer Kablo’nun ofislerini yaptı. 1998 yılına kadar Paralel Mimarlık’ta kaldı. 


Beken Mimarlık..

Beken Mimarlık kurucularından Gün Beken, ofislerini şöyle anlatıyor:

Şantiyede bir mimar arkadaşımız var. Ofiste de iki tane iç mimar ve bir de sekreterimiz var. Küçük bir büroyuz biz. Çok büyüme taraftarı olmadığını dile getiren Beken, ofistesi görev dağılımını ise şöyle anlattı:


Zehra Hanım koordinasyon, management işlerini yürütüyor. Yani bütün firmaların satın almalarını ve iş programlarını yapıyor, şantiye ile koordinasyonu sağlıyor. Pınar Hanım hem çizimlerimizi hem metrajları hallediyor. Ben de şantiye ve ofis koordinasyonunu yürütüyorum ağırlıklı olarak. Şantiyedeki arkadaşımız da 14 yıldan beri müşterilerimizle çalışıyor. Şantiye olmadığı zaman bakım, onarım, servis işlerini yürütüyor.





Geri Dön