14 / 05 / 2024

. Havalimanı finansmanı

. Havalimanı finansmanı

Hollandalı firma 3. Havalimanı finansmanından çekildi iddialarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanıt verdi. Bakan Arslan; 'Tek firmanın çekilmesi projeyi etkilemez.' dedi.

Kuveyt Havalimanı için 823 milyon dolarlık finansman!

Limak Holding, kontrat bedeli 4,3 milyar dolar olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı için önde gelen iki Kuveyt bankasından yaklaşık 823 milyon dolar finansman sağladı

Kanal İstanbul finansman modeli geliştiriliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul ile İstanbul 3. Havalimanı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, Kanal İstanbul için özel finansman modeli geliştirdiklerini söyledi.

İki dev proje için yabancı finansman!

Ulaşımda çığır açacak 2 dev proje için yabancı finansmanlar devreye girdi. Üçüncü Havalimanı için Alman bankalar 4.5 milyar euroluk finansman desteği sağlarken, Çanakkale 1915 Köprüsü için Koreliler 1.5 milyar dolar tutarında kredi sağlayacak.

Ahmet Arslan'dan 3. Havalimanı finansörü açıklaması!

Hollandalı firma 3. Havalimanı finansmanından çekildi iddialarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanıt verdi. Bakan Arslan; 'Tek firmanın çekilmesi projeyi etkilemez.' dedi.

Türkiye Varlık Fonu mega projelere finansman sağlayacak!

Torba yasa ile mega projelere kaynak sağlayacak Türkiye Varlık Fonu kuruluyor. Fon ile otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine finansman sağlanacak.

Mega projelerin finansmanı borsadan sağlanıyor!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Kanal İstanbul, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi prestijli projelerin borsa ile finansmanının en temel alternatif olarak gündeme geleceğini söyledi.

DenizBank, 3. havalimanı finansmanında en yüksek tutarı sağladı!

DenizBank Genel Müdürü Ateş, "3. Havalimanına sağlanan finansmanda DenizBank 500 milyon avro ile özel bankalar arasında en yüksek tutarı sağlayan banka oldu" dedi.

3. havalimanının finansman protokolü imzalandı!

İstanbul Yeni Havalimanı projesinin ilk etabına ilişkin altı bankadan sağlanan 4,6 milyar avro kredi için DHMİ Genel Müdürlüğü, IGA ve ilgili bankalar arasında teyit protokolü imzalandı.

Garanti'nin 2016'da proje finansman hedefi 3 milyar dolar!

İstanbul'da inşaatı devam eden 3.havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projesi gibi büyük projelerin finansmanında yer alan Garanti Bankası, 2016'da 3 milyar dolarlık taahhüt sağlamayı öngörüyor.

3. Havalimanı'nın 4.5 milyar euro'luk kredisi imzalandı!

3. Havalimanı'nın ilk etabı için gerekli 4.5 milyar euro'luk finansman paketi 3'ü kamu 3'ü de bankayla imzalandı. Törene Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da katıldı.

Güntay Şimşek: 3. Havalimanı'nı 2 yıl nasıl bekleyeceğiz?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla, kamu ve özel bankalarımızdan sağlanan finansman ile 3. havalimanı için kredi meselesi de çözüldü.

3. Havalimanı’nın 4.5 milyar euroluk kredi anlaşması imzalandı!

İstanbul’da yapımı süren 3. Havalimanı’nın 4.5 milyar euro’luk kredi anlaşması imzalandı. Finansman, 3’ü kamu 3’ü özel 6 bankadan sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çılgın projeler diyorduk ya, en önemli çılgın proje şu anda bu” dedi.

3. Havalimanı kredi sözleşmesi imzalandı!

Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün, İstanbul'a dünyanın en büyük kapasiteli havalimanını kazandırma projesinde kritik bir adımın daha atıldığını belirtti.

. Havalimanı finansmanı Haberi

. Havalimanı finansmanı

İstanbul 3.havalimanı projesinden, Hollandalı bir firmanın desteğini çektiği iddiasına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanıt verdi: Tek firmanın çekilmesi projeyi etkilemez. Arslan, Osmangazi Köprüsünde yılbaşında yapılan indirimin ardından araç geçişlerinin yüzde 50 arttığını açıkladı. Kuzey Ormanları Savunması (KOS), Türkiye'nin dev projelerinden İstanbul 3.Havalimanından, köklü kredi kurumu Atradius Dutch State Business’ın (ADSB) desteğini çektiğini iddia etti. ADSB yetkililerinin kendileriyle irtibata geçtiğini belirten KOS yetkilileri, projenin bölge ekosistemi üzerinde bırakacağı kalıcı hasarları, projede yaşanan iş cinayetlerini, projenin kır ve kente etkisini ve projenin şeffaf bir şekilde ilerlemediği dahil olmak üzere itirazlarını dile getirdiklerini duyurdular. 


Yetkililer, İstanbul’un katli demek olacak 3. havalimanının yapılmamasından başka bir yol olmadığını belirttiklerine dikkat çekerek, bu görüşmenin ardından Ocak ayında şirketin projeden çekildiğini açıkladılar. Ak Parti...