05 / 05 / 2024

Kanal İstanbul finansman modeli geliştiriliyor!

Kanal İstanbul finansman modeli geliştiriliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul ile İstanbul 3. Havalimanı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, Kanal İstanbul için özel finansman modeli geliştirdiklerini söyledi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


Kanal İstanbul finansman modeli geliştiriliyor

Bakan Ahmet Arslan Kanal İstanbul konusundan da bahsetmeyi ihmal etmedi. Arslan, "Kanalın etrafının düzenlenmesi, etrafındaki çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılması, güzergahtaki kentsel dönüşüm, yapay adaların yapılması, her birinin özellikle finansman modeli biraz birbirinden farklı olacak. Dolayısıyla birçok finansman modelini aynı anda bu projede kullanır olacağız, onun çalışmasını yapıyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.


3. havalimanına Şubat'a kalmadan ilk uçak inecek

İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanı inşaatının yüzde 68'lik kısmının tamamlandığı Bakan Arslan, "Havalimanına, Şubat 2018'e kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Havalimanının ilk etabının resmi açılışı, 29 Ekim 2018'de olacak." dedi. 




AA


Geri Dön