30 / 04 / 2024

Kanal İstanbul finansman modeli

Kanal İstanbul finansman modeli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul ile İstanbul 3. Havalimanı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, Kanal İstanbul için özel finansman modeli geliştirdiklerini söyledi.

Kanal İstanbul’a yeni finansman modeli geliyor!

Bakan Arslan, Kanal İstanbul ile ilgili ihaleye çıkma konusunda alternatifleri de elde bulundurarak gereken çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Kanal İstanbul'a alternatif finansman modeli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul için alternatif finansman modelleri geliştirildiğini dile getirdi.

Kanal İstanbul'a Çinlilerden finansman gelecek mi?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Jale Özgentürk bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini ve finansman tartışmalarını kaleme aldı. İşte Jale Özgentürk'ün o yazısı...

Kanal İstanbul'a hangi banka kredi verecek?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Murat Muratoğlu bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesinin finansmanını kaleme aldı.

Ahmet Akın'dan Kanal İstanbul'un finansmanına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yarın temeli atılacağı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili ilgi çeken açıklamalar yaptı. Projenin finansmanıyla ilgili bir rapor hazırlayan Akın, Kanal İstanbul için finansman bulunamadığını belirtti.

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul'un finansmanına ilişkin açıklama!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Kanal İstanbul'un nasıl finanse edileceğini sordu.

Bankaların Kanal İstanbul endişesi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'a verilecek finansman desteği gündemden düşmüyor. Türkiye'deki bankaların, Kanal İstanbul'u finanse etmek için isteksiz yaklaştıkları ileri sürüldü. 

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

Kanal İstanbul'da arsa yatırımlarından 10.5 milyar dolar gelir elde edilecek!

Kanal İstanbul projesi için yatırım finansmanı senaryoları neler? Projenin ÇED, SED raporlarından damıtılmış 15 sayfalık yönetici özetinde, proje için yatırım tutarları, işletme masrafları, gelirleri ve finansman maliyetleri ayrı ayrı şekilde toplamda 21.06 milyar dolar yapım maliyeti öngörülüyor.

Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'ne ayrılacak finansman ile yapılabilecek kamu hizmetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hakkı Saruhan Oluç: Kanal İstanbul için finansman bulmakta zorluk çekiliyor!

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu. Oluç, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin kapsamında Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı için düzenlemelerin de bulunduğunu söyledi...

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul diye bir şey olmayacak!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul diye bir şey olmayacak. Önce finansman kaynaklarını açıklamalılar. Yurtdışından bulmaya çalışacaklarını söylüyorlar. Kim buraya para yatıracaksa bir lirasını dahi vermeyeceğiz. Buyursunlar, para bulsunlar" dedi...

Kanal İstanbul’a özel fon çözümü!

Banka veya aracı kurumlar, projeler için finansman fonu kurabilecek. Buna göre Kanal İstanbul gibi altyapı, enerji, sanayi veya teknoloji yatırımlarını fonlamak amacıyla borçlanma araçları ihraç edilebilecek.

BOC, Kanal İstanbul’un altyapısının finansmana talip!

Bank of China, aralarında Kanal İstanbul’un da bulunduğu Türkiye’deki dev projelerin finansmanına talip olduğunu açıkladı. Bank of China'nın Türkiye Genel Müdürü Ruojie Li konuya ilişkin açıklamalarda bulundu..  

Kanal İstanbul finansman modeli Haberi

Kanal İstanbul finansman modeli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


Kanal İstanbul finansman modeli geliştiriliyor

Bakan Ahmet Arslan Kanal İstanbul konusundan da bahsetmeyi ihmal etmedi. Arslan, "Kanalın etrafının düzenlenmesi, etrafındaki çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılması, güzergahtaki kentsel dönüşüm, yapay adaların yapılması, her birinin özellikle finansman modeli biraz birbirinden farklı olacak. Dolayısıyla birçok finansman modelini aynı anda bu projede kullanır olacağız, onun çalışmasını yapıyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.


3. havalimanına Şubat'a kalmadan ilk uçak inecek

İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanı inşaatının yüzde 68'lik kısmının tamamlandığı Bakan Arslan, "Havalimanına, Şubat 2018'e kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Havalimanının ilk etabının resmi açılışı, 29 Ekim 2018'de olacak."...