17 / 05 / 2024

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi nedir

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi nedir

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi, 11-12 Nisan'da Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Kongrede belediyelerin çocuk ve kent ilişkisini sergileyecekleri stantlar düzenlenecek.

Vergi zamları enflasyon düşük çıksın diye 1 Temmuz'dan sonra yapılacak: Emekli, memur maaş zammı da düşük olacak!

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, vergi zamlarının enflasyonun düşük çıkması için 1 Temmuz sonrasına kaldığını belirtti. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı gelen yorumlar...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Necmettin Özcan tarafından kuruldu.

Bakanlıktan müjde gibi müjde: Çocuk başına 350-650 TL para desteği! 

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklu ailelere destek ödemeleri sağlıyor. 'Çocuk Destek Bileşeni' programı kapsamında 2023 yılında da başvurular devam ediyor. Başvurusu kabul edilen ailelere, 1 yıl süreyle çocuk yardımı veriliyor. İşte, çocuk yardım parası başvuru sayfası...

Dolar ve Euro yükselişe geçti! Bugün 1 dolar ne kadar, euro ve sterlin ne kadar? 29 Ağustos 2023!

Dolar ve Euro yükselişe geçti... Uluslararası döviz piyasalarında hareketlilik devam ediyor... Bugün 1 dolar ne kadar, euro ve sterlin ne kadar? 29 Ağustos 2023 son dakika güncel döviz kurları...

ŞOK’ta 3 parça meşrubat bardağı 49,95 TL’ye, portatif ocak 399 TL’ye, çocuk salıncağı 250 TL’ye düştü!

ŞOK Market, indirimli ürünlerin 1 Ağustos’a kadar satışta olacağını duyurdu. Bu doğrultuda, 3 parça meşrubat bardağı 49,95 TL’ye, portatif ocak 399 TL’ye, çocuk salıncağı 250 TL’ye düştü. İşte 31 Temmuz Pazartesi ŞOK fiyat listesi...

Çocuğu olanlara Temmuz 2023 müjdesi! Çocuk başına tam tamına 1.000 TL verilecek! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Çocuğu olanlara Temmuz 2023 müjdesi... Çocuk başına tam tamına 1.000 TL verilecek... Bu paraları sakın kaçırmayın...

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sinan Taş tarafından kuruldu.

Çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuk için para veriyor! Onaylanan hesaba hemen yatıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu olan anne baba adaylarına maddi destek sağlıyor. Destek 350 ile 650 TL arasında değişiyor. İşte çocuk parasına ilişkin tüm merak edilenler...

1,2,3,4,5 çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı çocuk parası veriyor! Başvurusu onaylanan hemen alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına nakdi destekte bulunuyor. Peki, Çocuk parasından kimler faydalanıyor?

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu dar gelirli ailelere maddi yardım: 1 yıl boyunca 4.200 TL destek verilecek!

Aile Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara ve çocuklu ailelere yönelik maddi yardım kampanyalarıyla gündemde. Çocuk sahibi olan ailelere 1 yıl boyunca 4.200 TL nakit yardım sağlanacak. Peki, 2023 yılı sosyal destek yardımından faydalanma şartları neler? Detaylar haberimizde.

Anne babalar şu an bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Dar gelirli haneler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca çocuk desteği sağlanıyor. Peki çocuk desteğine yeni zam geldi mi? 

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi nedir Haberi

1. Uluslararası Çocuk Şehri Kongresi nedir

MMB'den yapılan açıklamaya göre, kongrede akademik oturumlar, belediye ve çocuk çalıştayları ile belediyelerin çocuk ve kent ilişkisini sergileyecekleri stantlar düzenlenecek.


Kongrede Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte birlik dilimini oluşturan çocuklara yönelik, şehri yönetenler ve şehir üzerine çalışanlarca farkındalığın artırılmasının yanı sıra çocukların şehir yaşamında önlerine çıkan engellerin keşfi ve bu engelleri aşmak üzere çözüm önerileri, projeler ve uluslararası örnekleri sunulacak.


MMB Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen kongrenin koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakırer Özservet yürütecek.


Kongrede, "Çocukların Şehri" temalı akademik çalışmaların yer alacağı iki oturumluk sunumlar yapılırken, fuar alanındaki stantlar da kongre boyunca açık kalacak.


Çocuklara yönelik faaliyetleriyle öne çıkan yerel yönetim temsilcileriyle belirlenen temalarda çalıştayların yapılacağı kongrede, belediye temsilcilerinin, akademisyenlerin ve diğer ilgili tarafların birbirleriyle deneyimlerini paylaşmaları ve fikir alışverişinde bulunmaları...