04 / 05 / 2024

1+0 daireler yasak mı

1+0 daireler yasak mı

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, stüdyo dairelerin yapımını yasaklayan yönetmelik taslağını olumlu karşıladı.

Polat Rezidans'ta mobilyalı stüdyo daireler satışa sunuldu!

Piyalepaşa İstanbul projesi içerisinde yer alan Polat Rezidans'taki mobilyalı 1+0 daireler satışa sunuldu. 1+0’dan 2+1’e kadar değişen farklı büyüklüklerdeki 190 daire, kompakt tasarımları ve işlevsel kullanımıyla dikkat çekiyor.

Ankara'da 1+0 daire artık yasak!

Ankara'nın yeni imar yönetmeliğine göre artık 1+0 stüdyo daireler yasalandı. Yeni imar yönetmeliği Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından hazırlandı...

İstanbul'da 1+0 daireler yasaklandı!

İstanbul İmar Yönetmeliği bugün yürürlüğe giriyor. Yeni imar planı ile İstanbul'da 1+0 daireler yasaklandı. 

Osman Yıldırım: Stüdyo daire kararı tam isabet!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ni yorumladı. Yıldırım, "Türk insanının sıcak yaklaşmadığı 1+0 daireler yeni yönetmelikle artık inşa edilmeyecek. Artık daha kullanışlı evlerin inşa edileceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Beyoğlu Elysium Soul ödeme alternatifleri!

Toplam 221 daire ve 4 dükkandan meydana gelen Elysium Soul projesinde son iki adet kalan 1+0 daireler 593 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

İva Caspian Modern'de 299 bin TL'ye satılık daire!

İva Kaspian Gayrimenkul Yapı tarafından Ümraniye'de hayata geçirilen İva Caspian Modern'de toplam 259 rezidans bulunuyor. Konut fiyatlarının 299 bin liradan başladığı projede yoğun talep nedeniyle 1+0 daireler tükendi.

İva Caspian Modern'de teslimler 2018 sonunda!

Yeni Finans Merkezi’ne yürüme mesafesinde konumlandırılan İva Caspian Modern'de 1+0 daireler tükendi. 1+1 daireler ise 299 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

CFR Yapı Colorist Şile’de 2+1 teras daireler 265 bin TL!

Colorist Şile’de evlerin teslim tarihi Haziran 2018 olarak belirlendi. İki etap halinde inşa edilen Colorist Şile projesinde 2+1 teras daireler 265 bin TL'den başlıyor.

Coordinat Bornova ön talep topluyor! 1+0'lar 184 TL'ye!

İzmir Bornova Ağaçlıyol'da yükselen proje toplamda 500 adet daireden meydana geliyor. Ön talep süreci devam eden projede daire satışları Ekim ayında başlayacak. Projedeki 1+0'lar 184 TL'ye satışta.

Queen Central Park'ta 1+0 daireler 535 bin TL!

Queen Central Park, taçlı özgün mimarisi, projeye adını veren şehir parkı ve Türkiye’nin ilk HIGHLIFE temalı evleriyle premium bir yaşam sunmakla kalmıyor; müşterilerine yüksek kira çarpanıyla avantajlı bir yatırım fırsatı da sağlıyor.

Ofton İnşaat Elysium Soul Beyoğlu'nda 522 bin 210 TL'ye 1+0!

Daire seçeneklerinin 1+0'dan başlangıç gösterdiği projede 12 ay 0 faiz, 24 ay 0 faiz veya 36 ay 0 faiz avantajı ile konut sahibi olunabiliyor. Proje Ofton İnşaat tarafından hayata geçiriliyor.

İzmir'de küçük evlere rağbet artıyor!

Büyük şehirlerde site içinde her türlü konforu sağlayan 1+1 ve 1 +0 daireler hem yatırımcının hem de yalnız yaşayanların tercihi oldu. İzmir'de en ucuz 1+1'ler Menemen'de en pahalı konutlar ise Karşıyaka'da bulunuyor.

Ankalux Yenimahalle fiyat!

Tek blok şeklinde yükselen projede daire alanları 48 metrekareden başlıyor. Proje Ankara İl'i Yenimahalle İlçe'sinde yükseliyor. Ankalux Yenimahalle fiyat listesi kapsamında 1+0 daireler 99 bin TL 'den başlıyor.

1+0 daireler yasak mı Haberi

1+0 daireler yasak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünün hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı ile her müstakil konutta en az 1 oturma odası (net alanı 12 metrekare) ve 1 yatak odası (net alanı 9 metrekare) bulunması zorunluluğu getiriliyor. Yeni yönetmelik yasalaşırsa artık stüdyo daireler (1+0) inşa edilemeyecek. 


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stüdyo daire yapılamamasının doğru bir gelişme olduğunu ifade ederek, "Bunu hem dernek başkanı hem de gayrimenkul geliştiricisi olarak bir anlamda doğru buluyoruz." dedi.



Torun, bir projede çok sayıda stüdyo daire bulunmasının yanlış kullanımlara sebebiyet verdiğini belirterek, şunları kaydetti:


"1+1 zaten öğrenci, bekar veya yaşlı çift olsun, çok sayıda insanın ihtiyacını karşılıyor. Bazı kişilerin de fiyat olarak ancak ona gücü yetiyor....