21 / 05 / 2024

100 binden fazla kayıt dışı emlakçı

100 binden fazla kayıt dışı emlakçı

İstanbul emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "İstanbul'da 100 binden fazla kayıt dışı emlakçının bulunduğunu belirterek, yetki verilmesi halinde kayıtdışı emlakçıları 1 senede bitiririz" dedi...

TOKİ, 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin yapılarının 6 Şubat depremlerinden alnının akıyla çıktığına dikkat çekti. Erdoğan, TOKİ'nin 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa ettiğine dikkat çekti. 

2003 - Mart 2024 arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredildi!

Özelleştirme İdaresi verilerinden yapılan derlemelere göre 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredildi.

Tarım Kredi'de dev ramazan kampanyası başladı! Tam 41 gün boyunca 4 binden fazla noktada geçerli olacak!

Yaptığı kampanyalarla dikkat çeken Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ramazan kampanyası için de düğmeye bastı. 4 binden fazla satış noktasında fiyatların sabitleneceği Tarım Kredi'nin Ramazan kampanyası sadece 41 gün geçerli olacak...

BiTaksi ile 10 yılda 100 milyon yolculuk gerçekleşti...

Türkiye'nin öncü dijital taksi çağırma platformu olan BiTaksi, birçok ilke imza attığı bu alanda 10’uncu senesini kutluyor. Dijital yolculukların ev sahibi BiTaksi ile 10 sene boyunca 100 milyondan fazla yolculuk gerçekleştirildi. İşte haberin detayları...

2023’te yüzde 100'den fazla kazandıran hisseler!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2023’te yüzde 100'den fazla kazandıran hisseleri yazdı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı...

Bakan Özhaseki: ‘200 binden fazla konut bitmek üzere’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin ilk günlerinden itibaren deprem bölgesinde görev alanlarda başladıklarını söyledi. Özhaseki, "Şu anda 200 binden fazla konut inşaatı bitmek üzere” dedi.

Adıyaman’da 41 binden fazla deprem konutu yükseliyor!

Adıyaman Valisi Osman Varol, kent genelinde depremzedelere teslim edilecek toplam 41 binden fazla kalıcı konut inşasının sürdüğünü söyledi.

İnternetten alışverişte en fazla ayakkabı siparişi verildi!

15 binden fazla e-ticaret sitesinden alınan verilere göre; 2023’ün ilk yarısında en fazla ciroyu ayakkabı sektörü yaptı. Bu sektörü tekstil-giyim ve otomotiv yedek parça takip etti. 6 aylık periyotta 2 milyon 378 bin adet sipariş verildi.

Zamlar resmen yüzde 100’ü aştı! Peş peşe şikayetler gelmeye başladı!

Son zamanlarda artan fahiş kiralarla beraber özellikle site yönetimlerinin aidatlara yaptığı yüzde 100'den fazla zamlar hem konut sahiplerini hem de kiracıları canından bezdirdi. Konut arayanlar bile istenen aidatları görüp vazgeçerken, cep yakan tutarlara yönelik uzmanlardan uyarı geldi.

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine 2 haftada 450 binden fazla başvuru geldi: Son dakika kura açıklaması! 

Emlak Konut GYO ve THY işbirliğiyle, Arnavutköy'de inşa edilecek olan 13 bin konut için iki haftada 450 binden fazla başvuru geldi. İşte ayrıntılar...

E-Ticaretin Yeni Yüzyılı için İstanbul'da buluşuluyor! 6-7-8 Haziran tarihi kaçırma!

Dünya E-Ticaret Forumu olarak adlandırılan WORLD ECOMMERCE FORUM, e-ticaret dünyasının devlerini bir kez daha bir araya getirmeye hazırlanıyor! Bu özel  etkinlikte, 41 ülkeden 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlanacak.

Evim Yuvan Olsun kampanyasına bugün itibarıyla 5 binden fazla başvuru geldi!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ev sahiplerinin kampanyaya bugün itibarıyla 5 binden fazla başvuru yaptığı kaydedildi.

Depremzedelere iş kapısı açıldı! İŞKUR 22 binden fazla işçi ve personel alacak!

Depremzedeleri ilgilendiren son dakika açıklaması İŞKUR tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada 22 binden fazla işçi ve personel alınacağının müjdesi verildi.

100 binden fazla kayıt dışı emlakçı Haberi

100 binden fazla kayıt dışı emlakçı

İstanbul emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'da 100 binden fazla kayıt dışı emlakçının bulunduğunu belirterek, kendilerine yetki verilmesi halinde sektörde yaşanan sıkıntılara ve kayıtdışına 1 senede çözüm bulacaklarını söyledi. 

Nizameddin Aşa, inşaat sektörü ve emlak komisyonculuğunun yasal bir çerçeveye sahip olmadığını dile getirerek, emlak komisyonculuğunu düzenleyen bir yasaya acil ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Sektörün büyüklüğünün son derece düzensiz bir ortam yarattığına dikkati çeken Aşa, "Bu kadar başıboş bırakılan başka bir sektör yok. Bunun ceremesini en çok biz emlak komisyoncuları çekiyoruz. Devlet de kayıtdışı nedeniyle zarara uğruyor. Bu zarar milyonları buluyor" diye konuştu. 

VATANDAŞ DA MAĞDUR

Nizameddin Aşa, emlak komisyonculuğu için bir tasarı üzerinde çalıştıklarını anlatarak, girişimleri doğrultusunda, emlakçı esnaf odalarını bir araya getirdiklerini söyledi. Aşa, masanın etrafında İstanbul Ticaret...