30 / 04 / 2024

Zamlar resmen yüzde 100’ü aştı! Peş peşe şikayetler gelmeye başladı!

Zamlar resmen yüzde 100’ü aştı! Peş peşe şikayetler gelmeye başladı!

Son zamanlarda artan fahiş kiralarla beraber özellikle site yönetimlerinin aidatlara yaptığı yüzde 100'den fazla zamlar hem konut sahiplerini hem de kiracıları canından bezdirdi. Konut arayanlar bile istenen aidatları görüp vazgeçerken, cep yakan tutarlara yönelik uzmanlardan uyarı geldi.



İstanbul'da site aidatlarına gelen fahiş zamlar ev sahipleri ve kiracıların ceplerini yakmaya devam ediyor. Kimi site yönetimleri, aidatlara yüzde 100'den fazla fahiş zam yaptı. Kiralık veya satılık konut arayan vatandaşlar, kiracılar, konut sahipleri, emlakçılar herkes yüksek aidattan şikâyetçi oldu.

Zamlar resmen yüzde 100’ü aştı! Peş peşe şikayetler gelmeye başladı!

ahaber.com’un haberine göre, İstanbul’un farklı ilçelerinde yaşayan vatandaşlar şikâyetlerini şu şekilde dile getirdi:

- ŞENİZ BAŞ/ESENYURT: 950 kişinin ikamet ettiği sitede 2+1 dairede oturuyorum. Ocak ayı başında ödediğim aidat 947 lira. Mayıs ayında yüzde 50'den fazla zamlanarak bin 467 liraya çıktı. Uzun süre zam olmaz diye düşünürken, asgari ücrete gelen ara zam da fırsat bilinerek bu defa da yüzde 36'lık bir artış yapıldı. Site aidatımız tam 2 bin liraya çıktı.

- AHMET ÖZTÜRK/ KÜÇÜKÇEKMECE: Çarşıdaki iş yerim için 2022’de bu tarihlerde ödediğim aidat ortalama 3 bin 300 liraydı. 2023 başında yüzde 112'lik zam geldi. 56 metrekarelik bir iş yeri için bu ücret çok fazla. Şu an burada 7 bin liralık bir hizmet de alamıyoruz.

İşte diğer vatandaşların aidatlara ilişkin şikâyetleri...


Geri Dön