06 / 05 / 2024

104 yıllık Tapu Kadastro binası kimin

104 yıllık Tapu Kadastro binası kimin

104 yıllık Tapu Kadastro binası için Vakıflar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediye ve Tapu Kadastro Derneği birbirine girdi. Binanın kime kalacağını mahkeme söyleyecek...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

10 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu bozulma işlemi nasıl yapılır, 10 yıllık tapu bozulur mu? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

Tunceli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

Tunceli'de Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,10 kişinin tapusunu teslim etti.

Eyüp Nişanca’daki 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Nişanca Mahallesi’ndeki 40 yıllık tapu sorunu çözülecek.

Şanlıurfa Eyyübiye'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye İlçesi Eyüpnebi mahallesinde yaşayan vatandaşların 40 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

Gebze'de 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Gebze'nin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’nde ikamet eden yaklaşık 4 bin vatandaşı ilgilendiren 40 yıllık tapu sorunu Milletvekili İlyas Şeker’in çalışmalarıyla birlikte çözüme kavuşuyor.

İzmir Gültepe'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

İzmir’in kalbi Konak’ın Gültepe Semti’nde bulunan ve halk arasında ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgenin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü.

Eyüpsultan Pirinççi’de 50 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Pirinççi Mahallesi’nde 50 yıllık tapu ve imar sorunun çözüldüğünü açıkladı. 50 hektarlık alan için 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oluşturuldu.

Kırşehir Çiçekdağı'nda 60 yıllık tapu sorunu görüşüldü!

Kırşehir Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Fevzi Çakmak Mahallesi Belediye İrtibat bürosunda gerçekleşen toplantıda, 60 yıllık tapu sorunu görüşüldü.

Serik'te 70 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Antalya’nın Serik İlçesinde 70 yıllık tapu sorunu çözüldü. Orta Mahalle'de yaşayan vatandaşlar, tapularına kavuşmanın mutluluğu yaşadı.

Serik'te tapuda 70 yıllık düğüm çözüldü!

Serik Belediyesi ilçenin gelişmesinin önündeki en büyük engel olan 70 yıllık tapu sorununu çözdü. Belediye Başkanı Ramazan Çalık, “İlçemizin kangren olmuş sorununu dört yıllık hummalı bir çalışmadan sonra çözdük” diye konuştu..

104 yıllık Tapu Kadastro binası kimin Haberi

104 yıllık Tapu Kadastro binası kimin

Sultanahmet'teki 104 yıllık tarihi Tapu Kadastro binası, sahibini arıyor. Tapu Kadastro 2. Bölge Müdürlük, yakında binayı boşaltıp başka bir yere taşınacak. Vakıflar genel Müdürlüğü, otel yapılacağı öne sürülen ve Hazine'ye ait binanın Vakıflar'a devredilmesi için İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. 

Tapu Kadastro binasının 1908 yılında Maliye tarafından yaptırıldığını ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün inşaatla bir ilgisinin olmadığını belirten İstanbul Tapu Kadastrolular Dayanışma Derneği ise İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, Vakıflar'ın açtığı davanın reddini...