27 / 04 / 2024

15 milyon buzdolabına enerji verimliliği ayarı

15 milyon buzdolabına enerji verimliliği ayarı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, enerji tüketimini tasarruf yoluyla azaltma projesi kapsamında enerji verimliliği yüksek olan beyaz eşyalara Özel Tüketim Vergisi ( ÖTV ) avantajı sağlanacağı yönündeki açıklamasına sektörden destek geldi...

15 milyon TL'si olan ev mi, Ereğli hissesi mi almalı?

"Konut yatırımı mı, hisse yatırımı mı daha mantıklı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. X sosyal medya hesabı Borsa dünyası, "15 milyon TL paran olsa ev mi alırsın yoksa Ereğli mi?" sorusunu yanıtladı. İşte o açıklama ve vatandaşların tepkileri..

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

İtalya’da mahkeme, Amerikan merkezli kısa ve uzun vadeli konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el koyulmasına karar verdi.

Nevşehir'deki Uçhisar Kaya Oteli 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Uçhisar Kaya Oteli'ni 15 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 4 Ağustos tarihinde yapılacak.

1 TL'yi buzdolabına koydu... Sonrasında çıkardığında gözlerine inanamadı... Siz de hemen 1 TL'yi buzdolabına koyun

Buzdolabına 1 TL koyan adam bu yöntemle çok önemli bir şeyi öğrendi. Siz de 1 TL'yi buzdolabınıza koyarak bu yöntemle önemli bir durumu tespit edebilirsiniz.

HSBC'nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

HSBC, çalışanlarının finans sektöründe uygun olmayan mesajlaşma uygulamaları olan WhatsApp gibi platformları kullanması nedeniyle 15 milyon dolarlık ceza ödemek zorunda kalacak.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki macera parkı 15 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde bulunan Macera Parkı Alanı Yap – İşlet modeli kapsamında 15 yıllığına kiraya verilecek.

Bakanlık açıkladı! 15 milyon TL'ye kadar indirimli tarım kredisi verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, balıkçıların işletme giderlerinin finansmanı için 15 milyon liraya kadar faiz indirimli tarım kredisi kullanabileceklerini bildirdi.

Migros’ta Seg No Frost Buzdolabına büyük indirim! Bu Fırsat Kaçmaz! İşte 29 Mayıs 2022 Fiyat Listesi…

Migros'tan Seg NFX 4801 Inox No Frost buzdolabına 1700 TL indirim yapıldı! Peki, Seg NFX 4801 Inox No Frost buzdolabı fiyatları ne kadar oldu? İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten No Frost buzdolabına indirim! İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Arçelik 574561 EI No Frost buzdolabına 500 TL indirim yapıldı! Peki, Arçelik 574561 EI No Frost buzdolabı fiyatları ne kadar oldu? İşte 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten EI No Frost buzdolabına indirim! İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten 574561 EI No Frost buzdolabına 500 TL indirim geldi. Peki, 574561 EI No Frost buzdolabı fiyatları ne kadar oldu? İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Teknosa'dan Samsung No Frost buzdolabına indirim! Samsung No Frost buzdolabı ne kadar? İşte 3 Mayıs 2022 fiyat listesi..

Teknosa Samsung No Frost buzdolabına indirim yaptı. Peki, Samsung No Frost buzdolabı kaç TL? İşte 3 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Teknosa'da LG GC-H502HLHU No Frost Buzdolabına büyük indirim! İşte 1 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Teknosa'da LG GC-H502HLHU No Frost buzdolabına 1500 TL indirim yapıldı. Peki, LG GC-H502HLHU No Frost buzdolabı fiyatları ne kadar oldu? İşte 1 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Turkcell Pasaj Altus AL 366 B Buzdolabına 400 TL indirim yaptı! İşte 16 Nisan 2022 fiyat listesi

Evindeki buzdolabını yenilemek isteyenler ya da yeni ev kuracak olup çeyizine buzdolabı alacak olanlar Turkcell Pasaj'ın indirim fırsatlı ürünleri tam size göre. Turkcell Pasaj Altus AL 366 B buzdolabına 400 TL indirim yaptı. Peki, buzdolabı fiyatları ne kadar? İşte 16 Nisan 2022 fiyat listesi

15 milyon buzdolabına enerji verimliliği ayarı Haberi

15 milyon buzdolabına enerji verimliliği ayarı

Beyaz eşya üreticileri enerji verimli ürünlerde ÖTV’nin düşürülmesi yönündeki kararı olumlu karşıladı. 24 milyon buzdolabının 15 milyonunun verimsiz olduğunu ve yenilenmesini istediler.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, enerji tüketimini tasarruf yoluyla azaltma projesi kapsamında enerji verimliliği yüksek olan beyaz eşyalara Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) avantajı sağlanacağı yönündeki açıklamasına sektörden destek geldi.


Bakan Şimşek, sürekli elektrik fişine takılı tek beyaz eşya olan buzdolaplarının sarfiyatının Türkiye’deki toplam elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 7’sine denk geldiğini belirterek, “Bunun için enerji verimliliği yüksek olan beyaz eşyalara ÖTV avantajı sağlayacağız” demişti.


‘Yüzde 25 düşüş sağlar’

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Hasan Özcan Aydilek, beyaz eşyanın lüks olmadığının altını çizerek, sadece enerji verimliliği olan cihazlar harici bütün ürünlerde ÖTV’nin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Aydilek, “Yine de kararı olumlu buluyoruz. Bütün beyaz...