06 / 05 / 2024

HSBC'nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

HSBC'nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

HSBC, çalışanlarının finans sektöründe uygun olmayan mesajlaşma uygulamaları olan WhatsApp gibi platformları kullanması nedeniyle 15 milyon dolarlık ceza ödemek zorunda kalacak.



ABD’nin denetleyici kurumları HSBC adlı İngiliz bankasını çalışanlarının uygun olmayan elektronik iletişim araçlarını kullanması nedeniyle 15 milyon dolar para cezasına çarptırdı. WhatsApp gibi düzenlenmemiş mesajlaşma uygulamalarından yararlanan çalışanlar bankanın elektronik iletişim kullanımı yönetmeliklerine uymadığı için cezalandırıldılar.

HSBC nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

,Milyar dolarlık tazminat cezası gündemde yer alıyor...

HSBC, WhatsApp gibi uygunsuz kabul edilen mesajlaşma uygulamalarını kullanan personeline yönelik ceza aldı. ABD'li denetleyici kurumlar bankanın 15 milyon dolar ceza ödemesine karar verdi. Çalışanların elektronik iletişim yönetmeliklerine uymaması sebebiyle cezalandırılan HSBC, SEC'in müdahalesiyle karşılaştı.

Nova Scotia Bankası'nın yatırım bankacılığı kolu olan Scotia Capital da aynı sebepten dolayı 7,5 milyon dolar tazminat ödeyecek. Aynı zamanda ABD Emtia Vadelileri Ticaret Komisyonu da Nova Scotia Bankası ve Scotia Capital'a toplamda 15 milyon dolarlık tazminat cezası verdi.

 


Geri Dön