19 / 05 / 2024

HSBC'nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

HSBC'nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

HSBC, çalışanlarının finans sektöründe uygun olmayan mesajlaşma uygulamaları olan WhatsApp gibi platformları kullanması nedeniyle 15 milyon dolarlık ceza ödemek zorunda kalacak.



HSBC nin faturası kesildi! WhatsApp cezası olarak tam 15 milyon ödeyecek!

SEC İcra Bölümü açıklama yaptı..

HSBC ve Scotia Capital’ın kıdemli yöneticileri, ABD’deki operasyonlar sırasında iletişim tercihlerinde yanlış yöntemlere başvurdukları için SEC’ten yüklü miktarda ceza aldı. SEC’nin açıklamasına göre, bankalardaki çalışanlar, iş konuları hakkında “kanal dışı” mesajlar gönderdi ve bunların yanı sıra WhatsApp gibi kişisel mobil cihazlarda uygunsuz mesajlaşma uygulamaları kullandı.

 SEC İcra Bölümü Başkanı Gurbir S. Grewal, bu eylemlerin sadece SEC kayıt tutma gerekliliklerini takip etmenin önemini değil, aynı zamanda ihlaller gerçekleştiğinde bunu açıklamanın değerini de hatırlatması gerektiğini belirtti.

Bu olay finans sektöründe gösterilen şeffaflık ve uyumluluk konularında daha sıkı önlemler alınması gerektiğine işaret ediyor. SEC’in aldığı cezalar bankaların iletişim kanallarındaki uyumsuzluğun ciddiyetini vurgularken aynı zamanda bankaların faaliyetlerinin şeffaflığını ve sorumluluğunu artırmaları gerektiği mesajını da veriyor. 

İtalyan dev yatırım şirketi açıkladı! Dolar tam 36 TL olacak! Bu tarihi gören arkasına bile bakmadan dövizciye koşacak

HSBC dolar tahminini yeniledi! İşte korkutan senaryo

Dünyaca ünlü dev banka resmen açıkladı! Dolar tam bu kadar olacak! Yer yerinden oynayacak


Geri Dön