02 / 05 / 2024

HSBC dolar tahminini yeniledi! İşte korkutan senaryo

HSBC dolar tahminini yeniledi! İşte korkutan senaryo

HSBC seçim neticeleri ne olursa olsun TL'nin değer kaybedeceği yönünde öngörüde bulundu. Banka bu sebeple sene bitimi dolar/TL beklentisini 21'den 24 civarına çıktı. HSBC, Türk lirasının zayıflaması beklentisini genel olarak belirsizlik ve riskler sebebiyle temellendiriyor.



HSBC Bank, dünya genelinde faaliyet gösteren bir İngiliz bankasıdır. HSBC kelimesi, "Hong Kong and Shanghai Banking Corporation" kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır ve bankanın kökeni 19. yüzyıla kadar uzanmaktadır.

HSBC, dünyanın en büyük bankalarından biri olarak kabul edilir ve dünya genelinde yaklaşık 64 ülkede faaliyet göstermektedir. HSBC Bank, bireysel ve kurumsal müşterilere hizmet verir ve finansal ürünler ve hizmetler sunar. Banka, kredi kartları, mevduat hesapları, çek hesapları, krediler, yatırım ürünleri, sigorta ve para transferi hizmetleri gibi birçok finansal hizmet sunmaktadır.

HSBC Bank, aynı zamanda dünya genelinde işletmeler için de hizmet sunar ve uluslararası ticaret, kur riski yönetimi, işletme kredileri, nakit yönetimi, varlık yönetimi, ticari krediler ve finansal danışmanlık hizmetleri sunar.

HSBC CEEEMEA Bölgesi Kur Stratejisti Murat Toprak aracılığı ile kaleme alınan raporda bozulan temeller ve TL'nin çok değerlendiğine dair işaretlerin kurda bankanın daha evvel öngördüğünden daha geniş bir düzeltmeye sebep olabileceği söylendi.

HSBC dolar tahminini yeniledi! İşte korkutan senaryo

Banka bu değerlendirmenin akabinden sene sonu dolar/TL beklentisini 21'den 24'e çıkarttı.

Raporda Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ekonomi ve para politikasında, Türk lirasının orta ve uzun vadeli görünümünde tesirli olabilecek değişiklikler oluşturabileceğinin altı çizildi.

HSBC dolar tahminini yeniledi! İşte korkutan senaryo


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön