26 / 07 / 2024

HSBC dolar tahminini yeniledi! İşte korkutan senaryo

HSBC dolar tahminini yeniledi! İşte korkutan senaryo

HSBC seçim neticeleri ne olursa olsun TL'nin değer kaybedeceği yönünde öngörüde bulundu. Banka bu sebeple sene bitimi dolar/TL beklentisini 21'den 24 civarına çıktı. HSBC, Türk lirasının zayıflaması beklentisini genel olarak belirsizlik ve riskler sebebiyle temellendiriyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


TL'nin döngüsel ve yapısal kırılganlıklarının ortada olduğunu dikkat çeken banka, daha evvel hazırladıkları birçok raporda vurguladıkları gibi yüksek negatif faizin, yüksek cari açığın, düzenli sermaye döngüsünün yaşanmamasının, düşük Döviz rezervlerinin ve liralaşma politikasının sürdürülebilirliğine ait risklerin Türk lirası için öne çıkan zorluklar olduğunu söyledi.

HSBC dolar tahminini yeniledi! İşte korkutan senaryo

24 lira öngörüsü

Bu değerlendirmelerin akabinden banka çeyrekler bazında dolar/TL beklentilerini yukarı yükseltti.

Daha önce senenin ikinci çeyreği için 19,5 tahminini paylaşan banka bu tahminini 20 seviyesine yükseltti. Üçüncü çeyreğin bitiminden itibariyle bankanın dolar/TL beklentisi 20'den 23'e çıktı.

Sene bitimi dolar/TL beklentisi ise 21'den 24'e yükseldi.

İş Bankası'ndan büyük hamle! Yüzde sıfır faizli imkanı kaçırmayın

Rekor üstüne rekor geliyor! İşte Kur korumalı mevduatta biriken tutar

Migros yine yaptı yapacağını! 8'li tuvalet kağıdı 37 TL'den satışta! yetişen alır

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön