14 / 05 / 2024

15. Yalıtım Yarışması

15. Yalıtım Yarışması

15. Yalıtım Yarışması'nın uluslararası aşaması sonuçlandı. Ülkemizi Kazakistan'daki finalde temsil eden Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Mirbek Bekboliev, Kutay Can Biberoğlu ve Burak İlhan, birinci Jüri Özel Ödülünü kazandı.

Mas Internatıonal Asfalt Ve Petrol Yalıtım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mas Internatıonal Asfalt Ve Petrol Yalıtım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Mohamed Saleh Hajahja tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'na son başvuru 14 Ağustos!

Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması için başvurular başladı. Son katılım tarihi 14 Ağustos olarak açıklanan yarışmanın bütün süreçleri online olarak gerçekleştirilecek...

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

ODE Yalıtım ihracatta yüzde 30 büyüme hedefliyor! 

5 kıtada 70'in üzerinde ülkeye ihracat yapan ODE Yalıtım yıl sonu büyüme hedefini yüzde 30 olarak belirledi. İhracatlarına ara vermeden devam eden ODE Yalıtım bu yılın ilk yarısında bütçe hedefini tutturdu. 

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na 28 ilden 75 başvuru!

Türkiye’de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak için DASK tarafından Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Türkiye genelinde 28 ilden 75 başvuru geldi.

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na başvurular başladı!

İnşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencileri tarafından her sene heyecanla beklenen geleneksel DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisi için ön kayıt başvuruları başladı. 

İZODER Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri 15 Kasım'da Antalya’da!

İZODER, ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin yedincisini Antalya’da 15 Kasım'da gerçekleştiriyor....

Uzun Yalıtım Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Uzun Yalıtım Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Bultu Kadir Uzun tarafından kuruldu. 

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonuçlandı!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın büyük heyecana sahne olan finalinin ardından ödüller 8 Mayıs’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Dokuz Eylül Üniversitesi, birinci oldu. 

2018 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final heyecanı!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak adına DASK tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda üç gün sürecek final heyecanı başladı.

15. Yalıtım Yarışması Haberi

15. Yalıtım Yarışması

İzocam tarafından on beşincisi düzenlenen Yalıtım Yarışması’nın uluslararası aşaması 27-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Astana şehrinin zorlayıcı karasal iklim şartlarını göz önünde bulundurarak, EXPO’nun “Geleceğin Enerjisi” temasına uygun, yeni kentsel mekanla bütünleşen sürdürülebilir binalar tasarlayan öğrenciler, jürinin önünde sunumlarını gerçekleştirdi. Yarışmanın jüri koltuğunda Kazakistan’dan Zaure 


Aitayeva, Telman Tyshkanbaev, Yerlan Sakipov, Zhomart Mussayev, Kırgızistan’dan Yuri Smirnov, Polonya’dan Slawomir Szpunar, İsveç’den Leif Andersson ve Almanya’dan Roland Matzig yer aldı. 20 ülkenin en iyi projelerinin yarıştığı uluslararası Yalıtım Yarışması’nın kazananları jüri değerlendirmesinin ardından belli oldu.


1300 öğrencinin katıldığı yarışmanın sonucunda Türkiye'yi temsil eden ekiplerden ODTÜ öğrencileri Mirbek Bekboliev, Kutay Can Biberoğlu ve Burak İlhan birinci Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. 6 yıldır Isover ile uluslarası bir boyut kazanan İzocam Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması’nın finalistleri...