15 / 05 / 2024

16:9 gökdelen danıştay kararı

16:9 gökdelen danıştay kararı

İstanbul'un tarihi siluetini bozduğu için eleştirilen Zeytinburnu sahilindeki 16:9 isimli gökdelenlerin yıkılmasına ilişkin yerel mahkeme kararına yönelik itirazlar Danıştay tarafından reddedildi.1:9 gökdelenlerinin yıkımına karar verildi.

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Danıştay'dan dikkat çeken Tozkoparan Mahallesi görüşü!

11 Ocak 2021'de Danıştay 6'ncı Dairesi'nde görevli bulunan savcı tarafından, Tozkoparan halkının itirazı üzerine mahallenin riskli alan ilan edilmesinin iptal edilmesi gerektiği görüşünü bildirmiş.

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

Danıştay'daki Ayasofya duruşması bitti: Karar sonra açıklanacak!

Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağı uzun zamandır tartışma konusu. Danıştay'da görülen soruşturma sona erdi. Kararın 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. 

Emlak Konut GYO'dan 9 günde 4.2 milyar TL'lik satış!

Emlak Konut’un tarihi kampanyasında 9 günde 4.2 milyar TL'lik konut satışı gerçekleşti. Toplam 3 bin 750 konut satıldı...

ABD'de konut başlangıçları Aralık'ta yüzde 16.9 arttı!

ABD'de konut başlangıçları Aralık ayında 13 yılın zirvesine çıktı. Resmi verilere göre konut başlangıçları aylık yüzde 16.9 artış gösterdi.

AVM Ciro Endeksi Ekim'de 16,9 arttı!

AVM ciro endeksi Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,9 arttı ve 277 puana ulaştı

Hasankeyf'te taşınma ihalesine Danıştay'dan ikinci iptal!

Batman'da Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'te tarihi eserlerin taşınması için DSİ'nin yaptığı dört etap halindeki ihalelerden ilkinin ardından, Kızlar Camii'nin  taşınma işi ihalesi Danıştay tarafından iptal edildi.

Zeytinburnu 16/9 kuleleri yasallaştı!

İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan 16/9 kuleleri için mahkemeden ‘Tıraşlansın’ kararı çıkmıştı. 4. İdare Mahkemesi gökdelenleri yasallaştırdı ve gökdelenlerin tıraşlanma durumu ortadan kalktı. 

16:9 gökdelen danıştay kararı Haberi

16:9 gökdelen danıştay kararı

İstanbul'un tarihi siluetini bozduğu için eleştirilen Zeytinburnu sahilindeki 16:9 isimli gökdelenlerin yıkılmasına ilişkin yerel mahkeme kararına yönelik itirazlar Danıştay tarafından reddedildi. 


Danıştay'ın yıkılmasına onay verdiği gökdelenler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sahibiyle konuştum. Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum" demişti. 


ASTAY Gayrimenkul şirketi tarafından yapımına 2010 yılı nisan ayında başlanan üç gökdelenle ilgili olarak İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği, "tarihi silüeti bozan kısmın yıkımı" kararına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi itiraz etmişti. Talebi değerlendiren Danıştay 14. Dairesi'nce verilen kararda, şu ifadeler yer aldı: "İdare ve vergi mahkemeleri tarafından verilen kararların temyiz yoluyla incelenerek bozulabilmeleri 2577 sayılı idari yargılama usulü kanununun 49. maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması hâlinde mümkündür. 


Yukarıda tarih ve sayısı belirtilen mahkeme...