29 / 04 / 2024

16/9 ikinci el satış

16/9 ikinci el satış

16/9 projesinde ikinci el satışları arttı. Projeyle ilgili bilgi veren emlakçılar, “Dairesini satmak isteyenlerin sayısında artış oldu. İkinci elde satışta olan daire sayısı 7-8 iken, son aylarda bu rakam 14-15’e çıktı” dediler

En ucuz SUV fiyatları ne kadar? İkinci el Audi, BMW, Citroën, Mercedes, Volkswagen kaç TL? 16 Aralık 2022 fiyat listesi

Yükselen dolar kuru Türkiye'de otomobil fiyatlarının artmasına neden oldu. Peki, en ucuz ikinci el araba fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte 15 Aralık 2022 en ucuz SUV fiyat listesi...

İkinci el otoda en çok satılan 10 marka açıklandı! Satışlarda yüzde 16,2'lik artış!

Türkiye ikinci el online araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen araçlar belli oldu. Satışlarda geçtiğimiz ay ekime kıyasla yüzde 16,2, ilk 11 ayın toplamında da 2021'in aynı dönemine göre ise yüzde 10 artış kaydedildi.

İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Hem satışlar hem fiyatlar katlandı! 

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında, satışlar Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 16,2 artarken; fiyatlar da yüzde 1,45 yükseldi. İşte ayrıntılar...

İkinci el otomotiv satışlarında son durum! Araçlarda kilometre yükseltmek sahtekarlık mı?

İkinci el araç fiyatlarının sıfır araçları geçmesi üzerine yeni ikinci el taşıt ticareti yönetmeliği 16 Ağustos 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Galeriler, bu karardan sonra araçlarını satmak için kilometre yükseltme yoluna gidiyor. Bu işlem dolandırıcılığa giriyor mu?

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

2020’de satılan konutların yüzde 67’si ikinci el!

TÜGEM ve Endeksa tarafından hazırlanan 2020 yılı 4. çeyreğine ilişkin “İkinci El Konut Piyasası Raporu”na göre 2020 yılında ikinci el konut satışı yüzde 23 arttı. 

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli!

2020 yılının pandemi nedeniyle çok zor geçtiğine işaret eden Anadolu iş dünyası temsilcileri, 2021 yılı beklenti ve öngörülerini açıkladı. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, 2021'de ikinci el değil sıfır konut satışlarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

ABD'de ikinci el konut satışları yüzde 2,5 azaldı!

Kasım ayında ABD'de ikinci el konut satışları aylık bazda yüzde 2,5 azalarak 6,69 milyona geriledi.

Balıkesir Gönen’de ikinci el daire fiyatları arttı!

Son zamanlarda arsa fiyatlarının arttığı ve inşaat maliyetlerinin yükseldiği Balıkesir Gönen'de ikinci el daire fiyatlarında da artış yaşanıyor.

İstanbul'da ikinci el konut satışları yüzde 2.6 arttı!

İstanbul'da Ekim ayında ikinci el konut satışlarında yüzde 2.6 artış yaşandı.  Ay genelinde 22 bin 270 konut satışı gerçekleşti.

ABD'de ikinci el konut satışları Ekim'de yüzde 4,3 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 yükselerek 6,85 milyona ulaştı ve son 5 aydır gösterdiği yükseliş eğilimine devam etti.

2020 Ocak-Eylül döneminde satılan 10 konuttan 7'si ikinci el!

Ocak-Eylül 2020 döneminde satılan her 10 konuttan 7'sini ikinci el konutlar oluşturdu. Söz konusu dönemde 802 bin adet ikinci el konut satışı gerçekleşti. 

ABD'de ikinci el konut satışları eylülde yüzde 9,4 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, eylülde aylık bazda yüzde 9,4 artarak 6,54 milyona ulaştı. Piyasa beklentisi, yüzde 5 artışla 6,3 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

16/9 ikinci el satış Haberi

16/9 ikinci el satış


Ulaştığı 85 metre yükseklikle tarihi yarım adanın silüetini bozduğu eleştirileri alan, bu konuda Başbakan Erdoğan’ın da tepkisini çeken 16/9 projesinde ikinci el satışları arttı. Projeyle ilgili bilgi veren emlakçılar, “Dairesini satmak isteyenlerin sayısında artış oldu. İkinci elde satışta olan daire sayısı 7-8 iken, son aylarda bu rakam 14-15’e çıktı” dediler.  Bir yıldır ellerinde satılmayı bekleyen daireler olduğunu söyleyen emlakçılar, fiyatların yüksek olmasının da satışların uzamasında etkili olduğunu belirtti. Bazı emlakçılar ise projenin durumu nedeniyle 16/9’dan daire satışı yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi.


Astay Gayrimenkul tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme’de inşa edilen 16/9 projesi, 36, 32 ve 27 katlı 3 bloktan ve 496 daireden oluşuyor. Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu’nda yükselen ve şehrin silüetini bozduğunu söylediği ‘OnaltıDokuz’ isimli kulelere tepkisini dile getirerek, “Sahibiyle konuştum. Tıraşlayın dedim. Ama...