05 / 05 / 2024

16/9 yıkım

16/9 yıkım

Radikal Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre; 16:9 gökdelenlerine yıkım kararı çıktı. Peki, 'tazminat'ı kim ödeyecek? Avukat Gökdemir, "O binaların izni Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle çıktı. "301 meclis üyesi ödesin" diye dava açacağım" dedi...

KİPTAŞ'tan Bakırköy'de dönüşüm yıkımı! Cadde Bakırköy için bir adım daha atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, hak sahipleriyle anlaşmaya vararak, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ndeki 1968 üretimi, 9 blok, 66 konut bağımsız birim ve 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi İncirli parselinde yıkım yaptı.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

İstanbul'daki depremde çatlaklar oluşan bina için yıkım kararı!

Mega kent İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar meydana gelen bina içim yıkım kararı verildi.

Maltepe'de 9 katlı binaya izinsiz yıkım!

İstanbul Maltepe’de yaklaşık bir ay önce boşaltılan 9 katlı binanın yıkım izin alınmadan başladı. Zabıta görevlileri yıkıma müdahale etti. 

Avrasya GYO Edirne'de arsa üzerindeki yapıların yıkımı tamamlandı!

Avrasya GYO Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkii 2261 ada 16 parsel değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. Projenin yapılacak olduğu arsa üzerinde bulunan yapıların yıkım işlemleri tamamlandı.

Rize'de kaçak yapı yıkımına ara verildi!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı yaylalarda bulunan kaçak yapıların yıkımına ara verildi. Bölgede 10 evin yıkımı tamamlandı ve ev inşa etmek için açılan 16 ocak kapatıldı.

Fırtına Vadisi’ndeki 9 kaçak yapı için yıkım ihalesi!

Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına üzerinde inşa edilen kaçak yapılar için yıkım kararı alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından belirlenen 9 yapı için yıkım ihalesi düzenlendi. 

Bursa'da 16 okula yıkım kararı!

Bursa'da MEB’in yaptırdığı deprem incelemesi sonucu 16 ilk ve orta öğretime bağlı okul hakkına yıkım kararı verildi.

Trabzon Çömlekçi 2. Etap'ta 16 bina yıkıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap'ta 16 bina yıkıldı.

Bağcılar THY Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı!

Bağcılar'da yer alan THY Sitesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları başladı. 444 konuttan oluşan THY Sitesi yenilenerek 10 bloklu, 696 konutluk ve 9 dükkanlık proje haline gelecek.

Şırnak İdil'deki hasarlı evlerin yıkımına durdurma kararı!

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart’ta sona eren operasyonun hasarlı evler için verilen yıkım kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

BZM İnşaat Yıkım ve Hafriyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BZM İnşaat Yıkım ve Hafriyat Ticaret Limited Şirketi, Vural Şeker tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Aralık'ta Küçükçekmece, Cumhuriyet Mahallesi, Köknar Caddesi' nde kuruldu.

Gaziantep'e 16 büyük proje 1 yılda yapılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir yıl içinde toplam 16 büyük proje ile 523 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını söyledi.

16/9 yıkım Haberi

16/9 yıkım
İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin Zeytinburnu’ndaki 16:9 isimli gökdelenlerin siluete etki eden katları hakkında verdiği yıkım kararı, İstanbul tarihi silueti için ‘bir ilk’ olma özelliğine sahip. Emsal kararın nasıl uygulanacağı, gökdelenlerin nasıl tıraşlanacağını araştırdık. Kararın tebliğ tarihinden itibaren İBB 30 gün içinde Danıştay’a ya yürütmeyi durdurma istemli temyiz başvurusu yapacak ya da yıkım işlemine başlayacak. Peki yıkım olursa ortaya çıkacak yüklü miktarda tazminatı kim ödeyecek? Davayı açan avukat Cihat Gökdemir, ‘‘Gökdelenlere İBB Meclisi’nde tüm partilerin üyeleri oybirliği ile izin verdi. Tazminat bedelini oy veren üye sayısına bölüp her üyeden tazminini isteyeceğim. Kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle dava açacağım. Oy veren tüm meclis üyelerinin listesi de elimde var’’ dedi. 
Radikal dün mahkemenin yıkım kararını yayımladı. Mahkeme silueti olumsuz etkilediği gerekçesiyle ‘‘Yapıya ilişkin yapı...