04 / 05 / 2024

19. Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı

19. Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı

GYODER Turizm ve Turizm Yatırımları Komitesi işbirliğiyle gerçekleştirien Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı'nın 19'ncusu yarın gerçekleştirilecek.

Esas Gayrimenkul 2023 Türkiye’nin en İyi işverenleri listesinde yerini aldı!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul,“Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi”nde 100-249 çalışanı olan şirket kategorisinde 4. sırada yer aldı.

Türkiye'de 7 ayda 1,8 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 7 ayında 1 milyon 826 bin 242 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu işlemlerden de 21 milyar 19 milyon 26 bin 186 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Esas Gayrimenkul dijital dönüşümünü Microsoft Türkiye ile hızlandırıyor!

Esas Gayrimenkul, Türkiye’de ve dünyada büyüyen operasyonlarını etkili bir biçimde yönetmek için uçtan uca yeni bir dijital dönüşüm hareketi başlattı.

Ruslar 2020'de Türkiye'den 60.8 milyon dolarlık gayrimenkul aldı!

Rusya vatandaşlarının Türkiye’deki konutlara olan ilgisi Kovid-19'a rağmen geçen sene de arttı. Turk.Estate sitesinin verilerine göre, Ruslar 2020’nin ikinci yarısında Türkiye’den 4,6 milyar ruble (60,8 milyon dolar) değerinde gayrimenkul satın aldı.  

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Mekan Gayrimenkul Türkiye genelinde temsilcilik açıyor!

Mekan Gayrimenkul, uzun yıllar ardından emlak piyasasında edindiği tecrübeyi bayilerle paylaşıyor. Mekan Gayrimenkul Türkiye genelinde temsilcilik açıyor.

COVID-19 Türkiye gayrimenkul pazarını nasıl etkileyecek?

Colliers, 'COVID-19 Sürecinde Türkiye Gayrimenkul Piyasası Mayıs 2020' raporunda Türkiye gayrimenkul piyasasının mevcut durumu ve salgın sonrası beklentileri değerlendirildi. Rapora göre, konut piyasasında bahçe, yeşil alan gibi sosyal olanakların olduğu konut alanlarına talep artacak...

Piyasalar gurusu Mobius: Kriz Türkiye'ye fırsat!

Gelişen piyasalar gurusu ünlü yatırımcı Dr. Mark Mobius, Kovid-19 krizinde Türkiye’nin küresel ticarette konumunu güçlendirebileceğini, yatırımlardan tedarik zincirlerine, petrol fiyatlarından hisselere krizin Türkiye için birçok alanda fırsat sunduğunu söyledi.

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri ne oldu?

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının Türkiye Gayrimenkul pazarı üzerindeki etkilerini raporladı. İşte raporda yer alan o değerlendirmeler...

Koronavirüs Türkiye gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının Türkiye Gayrimenkul pazarı üzerindeki etkilerini her hafta düzenli olarak paylaşıyor. İşte sektöre ilişkin değerlendirmeler...

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri!

Cushman-Wakefield tarafından Covid-19 Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri raporu yayınlandı. Raporda, yatırımcılar ve kullanıcılar odaklı değerlendirmeler yapıldı...

19. Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı Haberi

19. Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı


GYODER Turizm ve Turizm Yatırımları Komitesi işbirliğiyle gerçekleştirien Gayrimenkul Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı'nın 19'ncusu yarın yapılacak.

Yuvarlak Masa toplantılarının 19.'sunda "Belediyelerin ve Yatırımcıların Gözünden Kentsel Dönüşüm Deneyimleri" konuşulacak. 

Belediyeler ve kentsel dönüşüm alanında aktif rol oynayan firmaların bir araya geleceği Yuvarlak Masa toplantısı iki oturumdan oluşuyor. Oturumlarda hem belediyeler hem de yatırımcılar/geliştiriciler eliyle gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırılacak. Kentsel dönüşüm süreci geçirmiş belediyelerin ve proje geliştirmiş yatırımcıların karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara üretilen çözümler, üç ana başlık altında ele alınacak. 

Finansman:
1- Belediyeler kentsel dönüşümü nasıl finanse ediyor?
2- Yatırımcı/geliştirici firmalar hangi aşamada devreye giriyor? Ne türden işbirliği modelleri kullanılıyor?
3- Yeni yasayla devreye gireceği konuşulan İller Bankası formülü var olan finansman sorunlarına çare olacak mı?

Mülkiyet:
1- Mülk sahipleriyle en...